"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Mιχάλης Ταμήλος :Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μία νέα αφετηρία για τη χώρα.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είναι δεδομένο ότι η διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή είναι το κρίσιμο πολιτικό γεγονός που μπορεί να αλλάξει την ιστορία της χώρας θετικά η αρνητικά.

Η Κυβέρνηση επιδιώκει την διασφάλιση της εκλογής με πρόταγμα την ολοκλήρωση της οικονομικής πολιτικής εξόδου από το επαχθές μνημόνιο και την επίτευξη σταθερής οικονομικής ανάπτυξης που μόνο αυτή θα εξασφαλίσει θέσεις εργασίας και μείωση της ανεργίας.

Η επίτευξη της πλειοψηφίας των 180 βουλευτών δεν μπορεί να αποτελεί μία συμπτωματική σύγκλιση σε ένα πρόσωπο, αλλά κατά την γνώμη μου, μία ορθά σχεδιασμένη σύγκλιση πολιτικών δυνάμεων που θα έχει διάρκεια και στην περίοδο μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Την πρωτοβουλία πρέπει να αναλάβει ο Πρόεδρος της ΚυβέρνησηςΑντώνης Σαμαράς, ο οποίος πρέπει να επιδιώξει πολιτικό διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και με ανεξάρτητους βουλευτές για την επόμενη ημέρα μετά την εκλογή του νέου Προέδρου.

Η «αλλαγή σελίδας» που χρειάζεται η πατρίδα μας μπορεί να γίνει με ορόσημο την σύγκλιση στον Πρόεδρο και στην νέα πολιτική που θα υιοθετήσουμε την επόμενη περίοδο.

Η νέα πολιτική πραγματικότητα που θα προκύψει μετά την εκλογή, θα εκφρασθεί με ένα νέο διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα που θα έχει την στήριξη 180 βουλευτών.

Η ενίσχυση της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχει μεγάλη σημασία για την αναπτυξιακή μετάβαση από την ύφεση στην ανάπτυξη, διότι αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για ενθάρρυνση των ιδιωτικών επενδύσεων σε περιβάλλον σταθερότητας.

Η αποκατάσταση των αδικιών που προκλήθηκαν από την βίαια εφαρμογή του μνημονίου σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο αλλά και η ανάγκη για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό του κράτους στην Παιδεία, την Δικαιοσύνη, την Υγεία και σε άλλους τομείς είναι το «πεδίο σύγκλισης» με τις πολιτικές δυνάμεις που αποσκοπούν στην πολιτική σταθερότητα.

Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ηγηθεί στον διάλογο για μία σύγκλιση, όχι απόψεων αλλά πολιτικών δράσεων με κοινό τόπο την ευημερία του ελληνικού λαού.

Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για την αναζωογόνηση της πολιτικής ζωής της χώρας, που είναι αναγκαία προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη.

 

Μιχάλης Ταμήλος

Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Τρικάλων

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης