"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

39.9 C
Trikala

O Γιώργος Τσίγκας μέλος του κεντρικού συμβουλίου υγείας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συνεδρίασε η ολομέλεια του νέου  κεντρικού συμβουλίου υγείας  (Κε.Σ.Υ.) με θέμα την  εκλογή νέων οργάνων. Στο νέο Κε.Σ.Υ. την ένωση περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) εκπροσωπούν η Ελένη Παναγιωτοπούλου, περ. σύμβουλος περιφερείας Πελοποννήσου και ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Γ.Τσίγκας.
Στην εναρκτήρια τοποθέτηση  τους τονίστηκαν οι πάγιες θέσεις και απόψεις της ΕΝΠΕ για υγειονομική περίθαλψη  στους πολίτες.
Στις συνθήκες της υφιστάμενης κρίσης, η κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας ,η ύφεση, η ανεργία, τα χρέη ,πλήττουν την υγεία και εμποδίζουν την προσπάθεια για ένα δίκτυ  ασφάλειας σε ευάλωτες ομάδες (γηρατειά, αναπηρία, ασθένεια, πρόνοια) .
Η ανασυγκρότηση του υγειονομικού τομέα  αποτελεί ύψιστη  και άμεση ανάγκη .
Η ανάγκη   Διεκδίκησης ενός  καλύτερου  συστήματος Υγείας για όλους είναι ένας αυτονόητος και σημαντικός στόχος.
Οι περιφέρειες  πρωτοστατούν  σε έναν δημόσιο διάλογο και καταθέτουν προτάσεις
Ζητάμε «κοινές  αποφάσεις », όπου, λήπτες υπηρεσιών υγείας ,τοπική αυτοδιοίκηση , εργαζόμενοι στο χώρο υγείας και αρμόδιο υπουργείο συζητούν τις επιλογές και λαμβάνουν από κοινού τεκμηριωμένες αποφάσεις .
Αρχή μας  είναι «τίποτε για τους πολίτες χωρίς τους πολίτες».
Εμείς στη αυτοδιοίκηση αλλάζουμε τις πεποιθήσεις μας σχετικά με ποιος μπορεί να κάνει τι και ποιος είναι ικανός να το κάνει., έχουμε λόγο και συμμετοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης