"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

24 C
Trikala

O δικός μας Κουρσό στο Βερολίνο

Σχετικά άρθρα

lafarm

Στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο του Βερολίνου εξέθεσε έργα του και σκίτσα του, ο τρικαλινός σκιτσογράφος Κουρσό (Αποστόλης Κερασοβίτης). Μια πού σημαντική έκθεση, αφού η κλασική ατάκα από το βιβλίο του Κ. Θεοτόκη, «Η τιμή και το χρήμα», που εκστομίζει η μαμά Επισκοπή (και στην ομώνυμη ταινία της Τόνιας Μαρκετάκη, μετατρέπεται σε ενέργημα, όπως εύστοχα αναλύει η Ιουλία Μέρμηγκα, Διδάκτωρ του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) το γνωστό μας πια «Ανάθεμα τα τάλαρα», ήταν το κέντρο της έκθεσης. Τον Κουρ΄σο κάλεσαν στο Βερολίνο οι επιστήμονες, δηλαδή ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Βερολίνου και Βραδεμβούργου. Οσοι, δηλαδή, Ελληνες βρίσκονται εκεί στα ξένα και εργάζονται.
Η έκθεση διήρκησε επί μία εβδομάδα και το πενάκι του Κουρσό, διεισδυτικό, καυστικό και χιουμοριστικό, έδειξε τη δική του όψη για την κρίση. Μια όψη και μια άποψη που μας κρατά συντροφιά χρόνια τώρα, μέσω των εφημερίδων με τις οποίες συνεργάζεται, στα Τρίκαλα ή αλλού.
Ο δικός μας Κουρσό, συνεχίζει να μας συντροφεύει και ο ουσιαστικά «πατήρ» των σύγχρονων τρικαλινών σκιτσογράφων αποτελεί για εμάς τους δημοσιογράφους, έναν πραγματικό συνάδελφο.

Θανάσης Μιχαλάκης

kourso4 kourso kourso2 kourso3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης