"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

36.6 C
Trikala

Online και δωρεάν: 10 μουσεία που μπορείς να επισκεφτείς μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πολλά είναι τα μουσεία σε όλο τον κόσμο που μας δίνουν πλέον την ευκαιρία να τα απολαύσουμε online και εντελώς δωρεάν.

Παρακάτω θα βρείτε μια ενδεικτική λίστα μουσείων, στα οποία μπορείτε να περιηγηθείτε από την άνεση του σπιτιού σας.
1. Βρετανικό Μουσείο

Με περισσότερα από 8 εκατομμύρια αντικείμενα, το Βρετανικό Μουσείο διαθέτει μια από τις πιο συναρπαστικές συλλογές. Το μουσείο συνεργάστηκε με το Google streetview για να προσφέρει μια εικονική εμπειρία στους επισκέπτες του, ώστε να μπορείτε να δείτε τη συλλογή από το σπίτι.

2. Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης

ADVERTISING

Το MET διαθέτει μια από τις πιο αγαπημένες συλλογές για εξερεύνηση και πλέον προσφέρει υπέροχες περιηγήσεις στο μουσείο online. Δείτε εδώ.

3. Τα Μουσεία του Βατικανού

Το μουσείο του Βατικανού διαθέτει 54 γκαλερί και το 2019 είχε 6 εκατομμύρια επισκέπτες, κάνοντάς το το τρίτο μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο. Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και την επίπτωση που είχε από την αρχή στη γειτονική χώρα, το μουσείο συμπεριέλαβε στην σελίδα του την δυνατότητα να γνωρίσουν οι επισκέπτες της τα εκθέματα μέσω μιας ξενάγησης 360Ο. Στην ξενάγηση αυτή παρουσιάζεται η μαγευτική Καπέλα Σιξτίνα (Sistine Chapel)  και πολλά έργα του Michelangelo και τα δωμάτια του Raphael. Επισκεφτείτε εδώ την ιστοσελίδα.

4. Μουσείο της Ακρόπολης

Το μουσείο της Ακρόπολης φιλοξενεί κάποια από τα πιο διάσημα εκθέματα του αρχαίου κόσμου. Πλέον, το μουσείο συνεργάζεται με το Google και μπήκε στο Google Arts& Culture. Επιπλέον, δημιουργήσαν και διάφορα παιχνίδια για να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή και ενδιαφέρον από τα παιδιά. Δείτε εδώ το μουσείο Ακρόπολης.

5. Λούβρο

Το Λούβρο είναι  πλέον προσβάσιμο για να απολαύσετε διαδικτυακά και σε 360 μοίρες τις συλλογές του, ώστε να νιώθετε πραγματικά σαν να το επισκέπτεστε από κοντά. Επισκεφθείτε τη δωρεάν διαδικτυακή περιήγηση εδώ.

6. Ερμιτάζ

Το μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα πολιτισμού καθώς συμπεριλαμβάνει εκθέματα από την αρχαία Αίγυπτο και την αρχαία Ελλάδα έως και την Αναγέννηση και τη μεταμοντέρνα εποχή. Μάλιστα, για να γυρίσει κανείς όλο το μουσείο χρειάζεται πάνω από ένα μήνα. Το Ερμιτάζ προσφέρει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε τα εκθέματα από το σπίτι. Επισκεφτείτε το εδώ.

7. Το σπίτι της Άννας Φρανκ

Όποιος έχει πάει στο Άμστερνταμ έχει σίγουρα επισκεφτεί το συγκεκριμένο μουσείο. Τώρα μπορείτε να κάνετε μια εικονική περιήγηση στο σπίτι της Άννας Φρανκ πατώντας εδώ.

8. Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου

Μπορείτε να περιηγηθείτε σε 18 αίθουσες γκαλερί μέσα στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, η οποία φιλοξενεί 2.300 εντυπωσιακά έργα τέχνης. Δείτε τα εδώ.

9. Μουσείο Guggenheim

Το μουσείο Guggenheim διαθέτει κάποιες από τις πιο διάσημες συλλογές συμπεριλαμβανομένων έργων του Franz Marc, του Piet Mondrian, του Pablo Picasso και του Jeff Koons. Επισκεφθείτε το μουσείο Guggenheim online εδώ.

10.Μουσείο Van Gogh

Ακόμη ένα μουσείο στην Ολλανδία, το οποίο μπορείτε να δείτε από την άνεση του καναπέ σας είναι το μουσείο Van Gogh. Δείτε το εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης