"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.8 C
Trikala

To “Δίκτυο αλληλεγγύη για όλους” υπέρ του Γιάννη Μουζάλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

diktyp_al

 

Αρκετοί από μας δεν γνωρίζαμε τον Γιάννη Μουζάλα πριν την υπουργοποίησή του στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τώρα όμως, όχι απλά γνωρίζουμε το βιογραφικό του, που είναι πλούσιο σε γνώση, βιώματα και εμπειρίες από αντίστοιχες καταστάσεις με αποστολές στο παρελθόν, σε Ασία και Αφρική, αλλά τον ‘’μάθαμε καλά’’ μέσα από την τωρινή, καθημερινή του πρακτική. Και τελευταία, μέσα από το πολιτικό θάρρος του για τη δημόσια συγγνώμη, όσον αφορά το φραστικό λάθος.

Είναι ο ‘’άνθρωπος της πρώτης γραμμής’’, στο επίπεδο της διπλωματικής διαπραγμάτευσης, των καθημερινών παρεμβάσεών του στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, της διαρκούς ενημέρωσης.  

Αναλογιζόμαστε, πόσο τυχεροί θα πρέπει να αισθάνονται οι άνθρωποι που τυχαίνει να δουλεύουν μαζί του, συνεργάτες, αλληλέγγυοι εθελοντές αλλά και οι πρόσφυγες και πόσο ευτυχής συγκυρία να έχουμε τώρα τον κατάλληλο άνθρωπο  στην κατάλληλη θέση!!!

Διερωτώμαστε όμως: είναι οι πολιτικές σκοπιμότητες απ’ όπου και αν εκπορεύονται, ικανές να καταστρέψουν  ό,τι με πολύ μόχθο στήνεται τους τελευταίους μήνες και με τη δική του συμβολή;

Η ελληνική κοινωνία, το τελευταίο διάστημα, με το αξιακό της φορτίο σε θέματα αλληλεγγύης και  προσφοράς, έχει βάλει στο περιθώριο ακραίες φωνές και έχει αφήσει άναυδη την Ευρώπη.

Η κρισιμότητα των καταστάσεων απαιτεί ωριμότητα. Για μας το θέμα έχει λήξει γιατί η προσφορά ενός ακούραστου ιδεολόγου εθελοντή είναι αδιανόητο να σταθμιστεί με μια λεκτική ‘’ γκάφα’’.

Αφήστε λοιπόν τον Γιάννη Μουζάλα στο πόστο του, να συνεχίσει απερίσπαστος το έργο του, γιατί ο ‘’άνθρωπος, ο ιδεολόγος, ο πολιτικός’’ έχει κριθεί.

 

Δίκτυο ‘’αλληλεγγύη για όλους” στα Τρίκαλα

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης