"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.1 C
Trikala

Yπάρχει άραγε υπουργείο εξωτερικών σε αυτή την χώρα ;

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

    Του Χρήστου Αντ Παπαβασιλείου,Δικηγόρου, μέλους του Τομέα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας της Νέας Δημοκρατίας και αξιολογημένου στελέχους του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ

Η Κυπριακή Δημοκρατία εξέφρασε με ανακοίνωσή της, τη βαθιά ανησυχία της για τις συνεχιζόμενες Τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφρίν της βορείου Συρίας,ύστερα μάλιστα των απτών πληροφοριών για τον υψηλό αριθμό νεκρών μεταξύ των πολιτών, και των αυθαίρετων συλλήψεων και λεηλασιών στο Αφρίν, επίσης η Κυπριακή Δημοκρατία επανέλαβε την έντονη καταδίκη της για την παράνομη Τουρκική εισβολή στο  στη βορειοδυτική Συρία, η οποία αποσκοπεί μόνον στην επιβολή της γεωπολιτικής ατζέντας της Άγκυρας στην περιοχή, μέσω της στρατιωτικής ισχύος.

Την καταδίκη για την αποτρόπαια εισβολή στο Αφρίν εξέφρασε παράλληλα και η Αιγυπτιακή Κυβέρνηση. Αντίθετα το Ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών,το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση “Νιρβάνας”,δεν προέβη σε καμία ακόμη ρηματική διακοίνωση διαμαρτυρίας παρόλο που θα έπρεπε να είχε σπεύσει πρώτο να καταδικάσει την εισβολή στο Αφρίν,διότι τα ίδια και χειρότερα πέρασαν και οι Έλληνες της Μικράς Ασίας πριν κάποια χρόνια όπως και η Κύπριοι με την εισβολή του 1974.

Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 2401,το οποίο καλεί σε παύση των εχθροπραξιών σ’ όλη την επικράτεια της Συρίας, για 30 μέρες, πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως και άμεσα από την Τουρκία, η οποία πρέπει επίσης να σεβαστεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει να διασφαλισθεί επειγόντως η πρόσβαση των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων, η διάθεση ανθρωπιστικής βοήθειας στον εκτοπισμένο πληθυσμό και η ασφαλής και εθελοντική επιστροφή τους στα σπίτια τους,στην πόλη του Αφρίν.

            Τέλος, παντελής απουσία του Υπουργείου των Εξωτερικών, αποτελεί και η μη ενεργοποίηση του,στο θέμα της παράνομης φυλάκισης-παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κατά την ταπεινή μου γνώμη,είναι διμερές θέμα και θα έπρεπε να είχε επιλυθεί μεταβαίνοντας άμεσα ο ίδιος ο Υπουργός των εξωτερικών στην Τουρκία ύστερα και από την σημερινή απόρριψη του αιτήματος της αποφυλακίσεως του Εισαγγελέα της Ανδριανούπολης και να απαιτούσε την άμεση αποφυλάκισή τους. Αυτονόητο είναι ότι όλα τα ανωτέρω θα πραγματοποιούνταν με την διαμεσολάβηση-υποστήριξη και της Ε.Ε.

            Άραγε αν ήταν το παιδί του Έλληνα υπουργού των εξωτερικών ένας εκ’ των φυλακισθέντων στρατιωτικών θα είχε μεταβεί ο ίδιος στην Τουρκία ώστε να επιλυθεί το θέμα;;

            Εν’πάσει περιπτώσει στο συγκεκριμένο Υπουργείο από ότι  φαίνεται  δεν κατανόησαν καλά ακόμη το εξής: ότι στην Τουρκία δεν ισχύει αυτό που ισχύει σε όλα τα πολιτισμένα και ευνομούμενα κράτη δηλαδή: “Το πρώτο προαπαιτούμενο του Πολιτισμού σε μια χώρα είναι η Δικαιοσύνη,και ότι αν απουσιάζει η Δικαιοσύνη τότε η Πολιτική ηγεσία αυτής της χώρας λειτουργεί σαν εγκληματική οργάνωση.

            Συνεπώς,αν δεν ενεργοποιηθεί η Ελληνική Κυβέρνηση και το συγκεκριμένο Υπουργείο, στα καίρια και σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν αυτήν την περίοδο την Ανατολική Μεσόγειο και που η Τουρκία επιθυμεί διακαώς να πρωταγωνιστήσει, πολύ φοβάμαι ότι θα βρεθούμε πίσω από τις εξελίξεις με σοβαρό αντίκτυπο για την πατρίδα μας.

 

,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης