Αριστερός Ψάλτης : Η «πασιονάρια» των μνημονίων, Παναγιώτα Δριτσέλη Reviewed by Momizat on . Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης Ακριβώς έξι χρόνια συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες από την εκλογή το 2012 της Παναγιώτας Δριτσέλη στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Μια εκ Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης Ακριβώς έξι χρόνια συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες από την εκλογή το 2012 της Παναγιώτας Δριτσέλη στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Μια εκ Rating: 0

Αριστερός Ψάλτης : Η «πασιονάρια» των μνημονίων, Παναγιώτα Δριτσέλη

Αριστερός Ψάλτης : Η «πασιονάρια» των μνημονίων, Παναγιώτα Δριτσέλη

Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης

Ακριβώς έξι χρόνια συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες από την εκλογή το 2012 της Παναγιώτας Δριτσέλη στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Μια εκλογή που πολλοί την παρομοίασαν με πτώση από το βράχο της Ακροπόλεως και ταυτόχρονη εύρεση πορτοφολιού.

Όπως και να έχει όμως το πράγμα, αυτό για το οποίο αποτυπώθηκε στη μνήμη της κοινής γνώμης η Τρικαλινή βουλευτής ήταν το επικοινωνιακό «κλάμα» που έκανε τις παραμονές της ψήφισης του 3ου μνημονίου, όταν δέκα ημέρες μετά το δημοψήφισμα του 61,3% στο ΟΧΙ που καθόλου δεν  υποστήριξε και στη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ξέσπασε σε λυγμούς γιατί προφανώς θυμήθηκε τα πάνδεινα που περνούσαν οι βουλευτές που ψήφιζαν μνημόνια, όταν συγχρωτίζονταν με τους κοινούς θνητούς στις γιορτές και στα πανηγύρια, που της άρεσε να επισκέπτεται.

Φυσικά η κ. Δριτσέλη δεν υπήρξε ποτέ η «πασιονάρια» της αριστεράς στα Τρίκαλα. Το αντίθετο μάλιστα.

Μέλος της ΠΑΣΠ Ιωαννίνων όταν σπούδαζε,  κλήθηκε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για να καλύψει την τελευταία στιγμή το κενό της γυναικείας ποσόστωσης, προταθείσα από τον μετέπειτα πεθερό της και γραμματέα τότε του ΣΥΝ.

Εκλέχθηκε με λίστα στις εκλογές του Ιουνίου και ήδη έχει καταγράψει ένα θαυμαστό ρεκόρ να είναι η μακροβιότερη Τρικαλινή γυναίκα βουλευτής , ξεπερνώντας την κ. Σούλα Μερεντίτη.

Όμως, αν και έχει συμπληρώσει τόσα χρόνια στο κοινοβούλιο και ενώ φροντίζει να αποστηθίζει άπταιστα τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου,  η πολιτική της παρουσία κινείται στα αβαθή.

Επικέντρωσε από την πρώτη στιγμή της εκλογής της, αντί να βγει μπροστά για να υπερασπίσει μια κοινωνία που δέχονταν αλύπητα μνημονιακά κτυπήματα, να κατασκευάσει ένα «περιβάλλον» που θα της εξασφάλιζε την επανεκλογή της, ώστε «να διαιωνίζονται οι καίριες τοποθετήσεις της στα κοινοβουλευτικά μικρόφωνα και να εντείνονται οι αγώνες της στο μαζικό κίνημα», ανεξάρτητα αν αυτό συνεπάγονταν και την αύξηση του ύψους του τραπεζικού της λογαριασμού.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο όχι μόνο ψήφισε τα πάντα: μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές και όσα της σέρβιραν, αλλά και τα υπερασπίζονταν στη συνέχεια «μέχρι κεραίας».

Ποτέ δεν διαφώνησε στο παραμικρό, ποτέ δεν αντέδρασε έστω και για τα προσχήματα.

Όσα απαιτούσαν οι δανειστές τα υπερασπίζονταν και για αυτό συγκαταλέγεται στους 20 πιο «φρόνιμους» και «συνεπείς» βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, τους οποίους ο Πρόεδρος της Βουλής επιβραβεύει με bonus ταξίδια και συμμετοχή σε διακομματικές αποστολές στο εξωτερικό, αφού η κ. Δριτσέλη «και το χωριό της θα ξεπουλούσε», μόνο και μόνο για να μακροημερεύει η εξουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και φυσικά το δικαίωμα της στις βουλευτικές αποζημιώσεις.

Η συνήθεια τόσων ετών δύσκολο να κοπεί, καθώς μάλιστα οι συνάδερφοι της που αντέδρασαν το 2015 και καταψήφισαν την μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, αντί τώρα να απολαμβάνουν τα βουλευτικά προνόμια, λαμβάνουν μνημονιακούς μισθούς των 586 ευρώ.

Η αξιοπρέπεια έχει κόστος…

Συνεπώς, άξιος πράγματι ο μισθός της Τρικαλινής «πασιονάριας» των μνημονίων.

 

Σχόλια (3)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή