«Μουσικό οδοιπορικό στη γη των Ρωμηών με ταξιδευτή τον κυρ Φώτη Κόντογλου» Reviewed by Momizat on .   Στα πλαίσια του έτους Φώτη Κόντογλου (50 χρόνια από τον θάνατό του), ο Σύλλογος «Μετεώρων Λιθόπολις» τιμά τον μεγάλο Έλληνα, τον οικουμενικό δάσκαλο και   Στα πλαίσια του έτους Φώτη Κόντογλου (50 χρόνια από τον θάνατό του), ο Σύλλογος «Μετεώρων Λιθόπολις» τιμά τον μεγάλο Έλληνα, τον οικουμενικό δάσκαλο και Rating: 0

«Μουσικό οδοιπορικό στη γη των Ρωμηών με ταξιδευτή τον κυρ Φώτη Κόντογλου»

«Μουσικό οδοιπορικό στη γη των Ρωμηών με ταξιδευτή τον κυρ Φώτη Κόντογλου»

 

Στα πλαίσια του έτους Φώτη Κόντογλου (50 χρόνια από τον θάνατό του), ο Σύλλογος «Μετεώρων Λιθόπολις» τιμά τον μεγάλο Έλληνα, τον οικουμενικό δάσκαλο και στοχαστή, τον ανεπανάληπτο λογοτέχνη και εικαστικό, σε μια μουσική εκδήλωση, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Καλαμπάκας.

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι – επιστροφή στη γη των πατέρων μας, την αλησμόνητη Ιωνία. Πρόκειται για μια ευκαιρία να ταξιδέψουμε στις πατρογονικές ρίζες του Ελληνισμού και να θυμηθούμε την μαρτυρική ζωή των Ιώνων, να νοσταλγήσουμε τη Σμύρνη και το Κορδελιό, τη Μίλητο και την Αλικαρνασσό, την Έφεσο και τις Κυδωνίες.

Για να προσκυνήσουμε ευλαβικά την Βασιλίδα των Πόλεων, την Συληβρία και τη Ραιδεστό, τη Χαλκηδόνα και τη Νίκαια, για να επιστρέψουμε στην αιολική γη, στη γη των ηρώων, στη γη των ομολογητών, στη γη των μαρτύρων, στη γη που γεννήθηκε και θέριεψε το Γένος μας και η Πίστη μας.

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι στην κουρσεμένη μας πατρίδα…

Ομιλητής: Φώτης Μαρτίνος, εγγονός Φώτη Κόντογλου

Αφηγητής: Δημήτρης Τσιαντούλας

Θα τραγουδήσουν ο Ζαχαρίας Καρούνης και η Κωνσταντία Λάσκου

Θα παίξουν οι μουσικοί: Γιώργος Αδάμος (πιάνο), Κώστας Δριτσέλης (κιθάρα), Γιώργος Ντίνας (κρουστά), Νεκτάριος Παπαγεωργίου (κλαρίνο – καβάλ), Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου (κανονάκι), Γιάννης Σούλτης (βιολί), Αποστόλης Σακκάς (λαούτο-ούτι-μπουζούκι)

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κωνσταντία Λάσκου

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή