Παναγιώτα Δριτσέλη : Στα Τρίκαλα οφείλουμε όλοι μας να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες – Να πάρουν θέση ο υφυπουργός και οι βουλευτές της Ν.Δ. Reviewed by Momizat on . Η πρώην βουλευτής Τρικάλων του Σύριζα Παναγιώτα Δριτσέλη με άρθρο της τάσσεται υπέρ της φιλοξενίας προσφύγων στα Τρίκαλα "όπως το πράξαμε το 2015 και το 2016". Η πρώην βουλευτής Τρικάλων του Σύριζα Παναγιώτα Δριτσέλη με άρθρο της τάσσεται υπέρ της φιλοξενίας προσφύγων στα Τρίκαλα "όπως το πράξαμε το 2015 και το 2016". Rating: 0

Παναγιώτα Δριτσέλη : Στα Τρίκαλα οφείλουμε όλοι μας να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες – Να πάρουν θέση ο υφυπουργός και οι βουλευτές της Ν.Δ.

Παναγιώτα Δριτσέλη : Στα Τρίκαλα οφείλουμε όλοι μας να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες – Να πάρουν θέση ο υφυπουργός και οι βουλευτές της Ν.Δ.

Η πρώην βουλευτής Τρικάλων του Σύριζα Παναγιώτα Δριτσέλη με άρθρο της τάσσεται υπέρ της φιλοξενίας προσφύγων στα Τρίκαλα “όπως το πράξαμε το 2015 και το 2016”. Είναι η πρώτη φορά , μετά την νέα κρίση του προσφυγικού , που πολιτικό στέλεχος των Τρικάλων εμφανίζεται δημόσια με τέτοια θέση και υπάρχει η εκτίμηση ότι η θέση της θα ανοίξει τον δημόσιο διάλογο.

Παναγιώτα Δριτσέλη :

Η νέα κυβέρνηση, οι νέοι βουλευτές κι ο νέος υφυπουργός του Νομού μας οφείλουν να εμφανιστούν στη δημόσια σφαίρα και να απολογηθούν στους πολίτες για τα ξενοφοβικά ψεύδη που εκτόξευε η παράταξή τους όλα τα προηγούμενα χρόνια σε σχέση με το προσφυγικό.

Υπόσχονταν τότε ότι θα έλυναν το πρόβλημα με “αποτροπή” και με σκληρή διαχείριση.

Τότε δήθεν έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα μπροστά στα αδιέξοδα πράττουν το ίδιο που τότε κατέκριναν.

Όμως, ο στρουθοκαμηλισμός της δεξιάς σε σχέση με το προσφυγικό, όπως κι η ακροδεξιά γουρουνοχαρά του κυρίου Κυρανάκη είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος.

Η άλλη όψη είναι αυτό που οφείλουμε να κάνουμε εμείς, οι πολίτες με συνείδηση του ανθρώπινου δράματος, αλλά και της διεθνούς συγκυρίας.

Όλοι εμείς οφείλουμε να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες όπως το πράξαμε το 2015 και το 2016. Υπενθυμίζεται ότι και τότε είχαν έρθει στα Τρίκαλα άνθρωποι.

Στην αρχή είχαν φιλοξενηθεί σε πρόχειρες δομές, σήμερα όλοι τους αποτελούν τμήμα της κοινωνίας μας, τους συναντάμε στην λαϊκή, τα παιδιά μας παίζουν με τα παιδιά τους. Κανένας μας δεν έπαθε κακό, ούτε η ζωή μας άλλαξε.

Αντίθετα, ο τόπος μας προχώρησε κι εμείς δείξαμε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η Ελλάδα παραμένει χώρα ανθρωπισμού κι αλληλεγγύης.

Δυστυχώς κάποιοι τότε επέλεξαν την ξενοφοβία και την άρνηση.

Η ιστορία τους διέψευσε.

Έτσι θα τους διαψεύσει και τώρα

Σχόλια (5)

 • Αριστοτέλης Παπαδόπουλος

  Μας κοροϊδεύετε κυρία Δριτσέλη; Εδώ ο Δήμαρχος που στηρίξατε ( ο κ. Αλέκος στην Καλαμπάκα) κήρυξε ανεπιθύμητους τους πρόσφυγες στο δήμο του κι εσείς μας κάνετε μαθήματα ανθρωπισμού κι αλληλεγγύης; Αποκήρυξτε πρώτα τον ξενοφοβικό δήμαρχό σας και μετά πείτε μεγαλοστομίες…αλλά μάλλον αυτό δεν πρόκειται…πόσο μοιάζετε με τη ΝΔ…

  Απάντηση
 • ΘΩΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

  Όλοι στον χορό των ισλαμο-εισβολέων. Για να είναι in. Το μόνον που τους ενδιαφέρει είναι να είναι στην επικαιρότητα πουλώντας υποκριτικό ανθρωπισμό. Κοντόφθαλμοι που δεν μπορούν να δουν τις μελλοντικές συνέπειες για την χώρα. Και όταν τους έχεις απέναντί σου φαίνεται αμέσως η ένδεια και η ρηχότητα των επιχειρημάτων τους. Αρκεί να είναι in, πουλώντας πνεύμα εκ του ασφαλούς και χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα. Τώρα μπαίνουν στο παιχνίδι και πολλοί δεσποτάδες ανησυχώντας μην τυχόν μείνουν έξω από το «ανθρωπιστικό» marketing.

  Απάντηση
 • nicostratos

  Μπράβο για αυτά που λέτε κα Δριτσέλη και Μπράβο για το θάρρος να τα λέτε σε μια κοινωνία βαθιά συντηρητική και ξενοφοβικη.

  Όσον αφορά αποκλειστικά την περίπτωση των Τρικάλων η πρόσφατη ιστορία απέδειξε ότι δεν δημιουργηθηκε κανένα πρόβλημα και οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να ενσωματωνονται εξαιρετικά με απόλυτο σεβασμό στην τοπική κοινωνία. Και οι ανθρωποι που στηριξαν και βοηθησαν τοτε τους προσφυγες έβγαλαν την πόλη ασπροπρόσωπη και όλη Ελλάδα μιλησε για τον ανθρωπισμό των κατοίκων της.

  Πρέπει να σταθούμε στο σωστό πλευρό της ιστορίας.
  Οι μικρόψυχοι μην αμαυρώσουν την ιστορία της πόλης. Ας παραμείνουν στις τρύπες, στα σπιτάκια τους, στις ζωούλες τους κτλ..

  Απάντηση
 • Smile4ever

  Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, όπως και καθε εμπεριστατος συνανθρωπος. Ορθολογικά κατανεμημένοι, με την αντίστοιχη ποσόστωση. Συγκεκριμένα, μέχρι να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς δομές, να φιλοξενήσουν από πέντε άτομα οι νυν βουλευτές, από τέσσερις οι τέως βουλευτές, από τρία οι πρώην βουλευτές, από δύο οι δήμαρχοι, από έναν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο λαός με πολλή χαρά θα σηκώσει τα εναπομείναντα βάρη. Ας δώσουν οι άρχοντες πρώτοι το καλό παράδειγμα και ακολουθούμε όλοι εμείς.

  Απάντηση
 • ΘΩΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

  Προτείνω ο κάθε ‘Ελλην πολίτης – ανεξαρτήτως εισοδήματος- να φορολογείται υποχρεωτικά με το ποσό των 150 ευρώ μηνιαίως για την κάλυψη των εξόδων που απαιτούνται, δια την άνετη διαβίωση των ισλαμοεισβολέων (σπίτι, ρεύμα, κοινόχρηστα, , φαγητό, τηλέφωνα, καθημερινά έξοδα κλπ). Και για όποιον θα καθυστερεί την κατοβολή του ποσού πάνω από δύο μήνες, θα του κόβεται αυτομάτως το ρεύμα και το νερό. Το δε ποσό θα διαβάζεται στην Εφορία και θα προσαυξάνεται με τόκο 24%. Εγώ είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ και θα είμαι συνεπής. Αλλά είμαι περίεργος να δώ τις αντιδράσεις των δήθεν «ανθρωπιστών» που έχουν πάθει οξεία ισλαμοπαράκρουση και μάλιστα σε επίπεδα φαιδρότητος. Αρκετά με τα κροκοδείλια δάκρυα!

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή