"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.1 C
Trikala

<<Έφυγε>> από τη ζωή ο Γιάννης Μπουφίδης

lafarm

Σχετικά άρθρα

mpoufidis

 

Σε ηλικία 70 ετών άφησε σήμερα τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή ο γνωστός συμπολίτης μηχανικός Γιάννης Μπουφίδης σκορπίζοντας μεγάλη θλίψη στην πόλη και τον νομό όπου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

O  Γιάννης Δημητρίου Μπουφίδης γεννήθηκε στα Τρίκαλα από γονείς Καλαμπακιώτες. Τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια τα έζησε στην πόλη της Καλαμπάκας.

Αργότερα πήγε στις  Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Πανεπιστημίου του Michigan. Το έτος 1972 απέκτησε το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού {Bachelor).

Στην συνέχεια το έτος 1974 έκανε μεταπτυχιακό και απέκτησε το πτυχίο {master).

Εργάστηκε για  δύο έτη σε μια τεχνική εταιρεία στην Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής,σαν Πολιτικός Μηχανικός, στον τομέα κατασκευής πυρηνικών εργοστασίων.

Στα τέλη του 1976 επέστρεψε στην Ελλάδα και ασχολήθηκε με πολλά δημόσια και ιδιωτικά τεχνικά έργα.

Από το έτος 1979 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά κυρίως στον τόπο καταγωγής του, την Καλαμπάκα, άπου ασχολήθηκε με την κατασκευή οικοδομών.

Ήταν  παντρεμένος από το έτος 1980 με την Λώρα Μάτη και απέκτησε  δύο παιδιά, την Σοφία, σύζυγο Νικολάου Οικονομίδη και τον Δημήτρη. Είχε  και δύο εγγόνια.

Κατά τα έτη 1994-1996 ασχολήθηκε με την τοπική ομάδα των Μετεώρων, όπου ήταν  πρόεδρος του Δ.Σ.

Το 2014 ήταν Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμπάκας και εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος όπου παραιτήθηκε ( προφανώς για λόγους υγείας πριν ένα μήνα ).

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί  αύριο Χριστούγεννα στις 11.00 π.μ.  από τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Τρίκαλα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης