"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.7 C
Trikala

Βουλή – Σκρέκας σε Σκουρλέτη : «Είναι ντροπή για έναν βουλευτή να σπιλώνει την υπόληψη ενός υπουργού»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Tην αντίδραση του υπουργού Ενέργειας και περιβάλλοντος προκάλεσαν οι κατηγορίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής της Βουλής όπου ολοκληρώθηκε η επεξεργασία της επενδυτικής συμφωνίας ανάμεσα στο Δημοσίου και στην εταιρία Ελληνικός Χρυσός.

Ο κ. Σκουρλέτης απευθυνόμενος στον Υπουργός ανέφερε «οι κύριοι Υπουργοί της Κυβέρνησης διαχειρίζονται τα θέματα του δημοσίου σαν να είναι η δική τους περιουσία, η προσωπική περιουσία και πιθανά γι’ αυτό κάνουν συμφωνίες και πολιτικές με την «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» εμείς διαφωνούμε με αυτή την πρακτική και τους προειδοποιούμε. Παραβαίνουν το καθήκον τους, τελούν πράξεις απιστίας κατά του ελληνικού δημοσίου και παραβιάζουν και το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο».

«Είναι ντροπή για έναν βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου να προσπαθεί να σπιλώσει την υπόληψη του πολιτικού του αντιπάλου πιάνοντας στο στόμα του, την οικογένειά του και θέματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και με τη συζήτηση», απάντησε ο κ. Σκρέκας, επιφυλασσόμενος να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια και τόνισε ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι να εξαλείψει το ρίσκο που είχε δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο την εταιρεία.

«Σε ό,τι αφορά το θέμα του εξωδίκου της εταιρείας προς το Δημόσιο, το είχε αποστείλει την εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό ακριβώς το εξώδικο κάναμε τη διαπραγμάτευση και συμπεριλάβαμε στο άρθρο 11 της νέας σύμβασης τη ρήτρα περί μη άσκησης αγωγής κατά του Δημοσίου. Οι προσωρινές διαταγές και τα εξώδικα που έστειλε η εταιρεία “Ελληνική Χρυσός” κατά του ελληνικού Δημοσίου είναι εξαιτίας της συμπεριφοράς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας το ρίσκο να πληρώσει ίσως το ελληνικό Δημόσιο.

Αυτό το ρίσκο που εσείς δημιουργήσατε με τη συμπεριφορά σας, εμείς το εξαλείφουμε. Ρητά δεσμεύεται η εταιρεία ότι δεν θα προχωρήσει ποτέ σε άσκηση αγωγής. Αυτά είναι τα δικά σας πεπραγμένα και αυτή είναι η δική μας λογική για την άσκηση πολιτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης