"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.7 C
Trikala

Δεν είναι εικόνα “έξυπνης” πόλης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Από την παραλογή: «Του γιουφυριού της Άρτας»
Σαράντα πέντε μάστοροι κι εξήντα μαθητάδες
γιοφύρι-ν-εθεμέλιωναν στης Άρτας το ποτάμι.
Oλημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν.

Toυ Στέφανου Βαβύλη : Αυτό λοιπόν μου ήρθε στο μυαλό όταν είδα το θέαμα αυτό στην οδό Στουρνάρα στα Τρίκαλα σήμερα. Χτες έγινε αντικατάσταση στα πλακάκια στην οδό Στουρνάρα στα Τρίκαλα και τοποθετήθηκε το υλικό της φωτογραφίας. Οι εικόνες που βλέπετε είναι από ένα έργο που έγινε χτες!

Η εικόνα ίσως περιέχει: παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

Ναι, πλησιάζει ο Μύλος των Ξωτικών και χρειάζεται να γίνουν εργασίες, αλλά πραγματικά είναι κρίμα να γίνονται τέτοιες «προχειροδουλειές», τις οποίες πληρώνει ο Δήμος, και ήδη από την πρώτη μέρα να χαλάνε. Δεν είμαι μηχανικός αλλά από τα λίγα που γνωρίζω, καταλαβαίνω ότι για τέτοιες εργασίες, πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπ’ όψιν την πρόγνωση του καιρού. Το αποτέλεσμα ήταν, εξαιτίας της βραδινής βροχής, να έχουμε ένα νέο έργο ελλιπές και το υλικό να έχει ρεύσει στα τριγύρω καταστήματα. Και εδώ θέλω να τονίσω το «από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο». Πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει είδηση το συμβάν στην Απόλλωνος, όπου από ασυνεννοησία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και της ΔΕΥΑΤ είχαν ταλαιπωρηθεί δεόντως οι καταστηματάρχες. Και φυσικά δεν αποδόθηκαν ευθύνες αλλά μόνο συγγνώμες. Εδώ έχουμε το δεύτερο ατόπημα, όσον αφορά το κομμάτι των τεχνικών έργων, το οποίο καλούμαστε να πληρώσουμε οι πολίτες μέσα σε πολύ μικρό διάστημα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

Και φυσικά ο αρμόδιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και πρέπει να φροντίσουμε για την έγκαιρη αποκατάσταση. Και σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι αυτό είναι εικόνα έξυπνης πόλης.
Υ.Γ. Επειδή αυτή η πόλη έχει και «έξυπνους» πολίτες, με την κατασκευή του έργου κάποιος έσπευσε να πατήσει για να αφήσει το ίχνος του. Δεν γίνεται να περιμένουμε να αλλάξουν όλοι οι άλλοι νοοτροπία για να αλλάξουμε και εμείς. Από τη μονάδα γίνεται η αρχή.

  • O Στέφανος Βαβύλης είναι Δημοτικός Σύμβουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης