"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.1 C
Trikala

Δικτύο «Μεσοχώρα – Αχελώος SOS»: Ξεχάστε την αδειοδότηση του υδροηλεκτρικού …

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην Αθήνα  πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΕΝ.Στο κάλεσμα του Δικτύου «Μεσοχώρα – Αχελώος SOS» ανταποκρίθηκαν μια σειρά φορείς και συλλογικότητες της Αττικής.

Το μήνυμα που στάλθηκε ήταν πεντακάθαρο:

«Αδειοδότηση σημαίνει καταστροφή του Αχελώου και αφανισμό της Μεσοχώρας», «Θα γκρεμιστεί το φράγμα, θα τρέξει το νερό, στα χέρια σας θα μείνει το υδροηλεκτρικό»

MESOXORA1

Οι φυσικοί αποδέκτες του μηνύματος δεν ήταν εκεί ή δεν ήθελαν να το ακούσουν «από πρώτο χέρι».

Μας είχε διαμηνυθεί ότι ο κ. Φάμελλος απουσίαζε στο εξωτερικό. Η είσοδος του υπουργείου είχε κλειδωθεί.

Ζητήθηκε συνάντηση με το διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του (ήταν εκεί), ο οποίος την αρνήθηκε και μας παρέπεμψε σε προγραμματισμένο ραντεβού.

Την ίδια στιγμή, το αίτημά μας να μας κοινοποιηθεί το σχέδιο της απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) του ΥΗΕ δε φαίνεται -για την ώρα- να βρίσκει ανταπόκριση.

Με τη λογική του υπουργείου, η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δήμος Πύλης δικαιούνται να το γνωρίζουν, οι Μεσοχωρίτες και οι αλληλέγγυοι όχι.

Δείγματα (νέας) δημοκρατίας …

Ανεξάρτητα από αυτό, παραμένουμε σε πλήρη ετοιμότητα, μπροστά στο ενδεχόμενο να ανακοινωθεί η υπογραφή της ΑΕΠΟ και προετοιμάζουμε τις επόμενες παρεμβάσεις μας.

Το επόμενο ραντεβού μας αφορά στις καλοκαιρινές δραστηριότητες στη Μεσοχώρα -με αιχμή το Δεκαπενταύγουστο (κάμπιγκ, συζητήσεις, συνέλευση, πορεία κλπ.)-και σε αυτές που θα ακολουθήσουν το φθινόπωρο.

MESOXORA2MESOXORA3MESOXORA4

mesochora-acheloos-sos.blogspot.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγωγή κατά παντός υπευθύνου, σχετικά με την αργοπορία της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για την λειτουργία του Υ.Η.Ε Μεσοχώρας, από τον Βύρωνα Κατσίβελο

    Από τον ίδιο τον κ. Βύρωνα Κατσίβελο (ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Δήμου Πύλης) μας έγινε γνωστή η πρόθεσή του για την υποβολή αγωγής κατά παντός υπευθύνου για την μη έγκριση της απόφασης, έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

    Συγκεκριμένα & πάντα σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Κατσίβελος ζητά άμεσα ευθύνες κυρίως από τους υπεύθυνους μετά τον Νοέμβριο του 2014 που με απόφαση και του συμβουλίου επικρατείας και απόφαση ευρωπαϊκού συμβουλίου το Υ.Η.Ε Μεσοχώρας, διαχωρίζεται εντελώς από τα έργα της εκτροπής του Αχελώου.

    Τα έσοδα ετησίως που χάνονται, είναι περίπου στα 35 εκ .€. Η αγωγή θα κατατεθεί, ως τελευταία επιλογή για να δοθεί τέλος σε αυτή την εξαπάτηση από κάθε υπεύθυνο και ας αναλάβει επιτέλους την ευθύνη ο Πρωθυπουργός.

  2. Τι να πει ο αγράμματος Βύρωνας?Ας κοιτάξει την Ραψίστα.Τα κάνε μπάχαλο στο χωριό του και θέλει να σώσει τώρα την ορεινή πατρίδα.Όλα τα κείμενα του τα γράφει ο ΛΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΡΑΣ.Τον οποίο τον καταδίκασε ο λαός και δεν μπόρεσε να γίνει ποτέ ΔΗΜΑΡΧΟΣ στον ενιαίο Δήμο Πύλης!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης