"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9 C
Trikala

«Οι μάσκες έπεσαν»…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Γιατί κύριοι, δήμαρχε και αντιδήμαρχε, δεν θα προβείτε φέτος στη διοργάνωση της Ζωντανής Φάτνης, όταν τα τρία προηγούμενα χρόνια, αναφερόμενοι στις εκδηλώσεις τις χαρακτηρίζετε επιτυχημένες, που έτειναν να εξελιχθούν σε θεσμό;

Στην τελευταία συνεδρίαση της 15η Νοεμβρίου 2017 κατά την συζήτηση της τροποποίησης του προϋπολογισμού και της διοργάνωσης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, με επίμαχο θέμα την διάθεση χρηματοδότησης 24.800 ευρώ για την εγκατάσταση και λειτουργία του παγοδρομίου στην έδρα του Δήμου, τη Φαρκαδόνα, οι μάσκες έπεσαν.

Ο δήμαρχος Φαρκαδόνας και επικεφαλής της δημοτικής μας ομάδας, κ. Θανάσης Μεριβάκης, αποκάλυψε δημόσια, ότι τη φετινή χρονιά κι έπειτα από διάστημα τριών ετών από την πρώτη διοργάνωση του Θεματικού Πάρκου «Ζωντανή Φάτνη», αυτή τα Χριστούγεννα του 2017 δεν θα υλοποιηθεί. Παρά τις εκκλήσεις μου και τις αγωνιώδεις ερωτήσεις που απηύθυνα τόσο στο δήμαρχο, όσο και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Υγείας, Παιδείας και οικονομικών κ. Ηλία Καραμάνο, δεν μου δόθηκαν απαντήσεις και εξηγήσεις για την μη διεξαγωγή των εκδηλώσεων της «Ζωντανής Φάτνης».

Κι έρχομαι να αναρωτηθώ, όπως άλλωστε και πολλοί συνδημότες μας. Γιατί κύριοι, δήμαρχε και αντιδήμαρχε, δεν θα προβείτε φέτος στη διοργάνωση της Ζωντανής Φάτνης, όταν τα τρία προηγούμενα χρόνια, αναφερόμενοι στις εκδηλώσεις τις χαρακτηρίζετε επιτυχημένες, που έτειναν να εξελιχθούν σε θεσμό; Τι συνέβη και το όραμά σας, γκρεμίστηκε μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Μια τόσο επιτυχημένη εκδήλωση, που στην οποία αρνήθηκα, να δώσω την θετική μου ψήφο το 2014, με αποτέλεσμα να αποκεφαλιστώ από τη θέση της αντιδημάρχου, είχε τόσο σύντομη διάρκεια;

Τα οράματα σας έχουν ελάχιστη διάρκεια, όπως ένα ανθρώπινο όνειρο, που διαρκεί ελάχιστα και αποτελεί γλυκιά ή άσχημη ανάμνηση;

Θεωρώ ότι ο δήμαρχος όφειλε να στηρίξει το όραμά του, θεσμό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για το οποίο την περασμένη τριετία κατασπαταλήθηκε τόσο χρήμα, όταν πολλοί συνδημότες μας υποφέρουν από ανέχεια και φτώχεια. Αυτή εξάλλου ήταν και η άποψή μου όταν το 2014, υποστήριζα ότι αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για κοινωνικούς σκοπούς και την στήριξη των ευάλωτων οικονομικά συνανθρώπων μας. δυστυχώς τα λόγια μου δεν άρεζαν σε κάποιους με αποτέλεσμα να καρατομηθώ γρήγορα.

Θεωρώ επίσης ότι για την αναβολή των εκδηλώσεων ίσως να συνέβαλε και η άποψη του αντιδημάρχου κ. Καραμάνου, ο οποίος ενδεχομένως να μην ήθελε να λάβει το ρίσκο, για την εν λόγω διοργάνωση, εξαιτίας μελλοντικών σχεδιασμών και βλέψεων, κατά κύριο λόγο πολιτικών. Σε καμιά περίπτωση δεν αφήνω καμιά μομφή στο δήμαρχο γιατί πιστεύω ότι έχει εγκλωβιστεί στα μεγάλα λόγια του αντιδημάρχου και πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κάνοντας τον να μην πιστεύει στο όραμά του και στο θεσμό της «Ζωντανής Φάτνης». Κακώς γιατί οι ιδέες μας, πρέπει να τηρούνται έως το τέλος και να αγωνιζόμαστε γι’ αυτές, χωρίς πισωγυρίσματα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν σε περίοδο κρίσης θα μπορούσαν να δαπανηθούν σε άλλα πράγματα, που προανέφερα, δίνοντας χαρά σε όσους πλήττονται σήμερα από την κρίση και είναι πολλοί. Εξάλλου το βλέπουμε σε εβδομαδιαία βάση, εκεί που συσσωρεύονται σε ουρές άνθρωποι κάθε ηλικίας για λίγα τρόφιμα του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις σε καμιά περίπτωση δεν ήμουν κατά της διοργάνωσης του Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου, ήμουν αντίθετα στα υψηλά κόστη, που θα γονάτιζαν το Δήμο και κατ’ επέκταση τους δημότες.

Σήμερα νομίζω και μετά τα όσα διατυπώθηκαν στο Δ.Σ. είναι εκτεθειμένος ο δήμαρχος ενώ ο αντιδήμαρχος για μια ακόμη φορά μένει στο απυρόβλητο. Εκτεθειμένη ταυτόχρονα είναι κι όσοι δημοτικοί σύμβουλοι, φώναζαν κι έσκυζαν τα ιμάτιά τους, για την «Ζωντανή Φάτνη» και τώρα λένε ναι σε άλλες εκδηλώσεις, όπως αυτή της λειτουργίας του παγοδρομίου. Άραγε τι έχουν να πουν στους δημότες που θα τους ρωτήσουν γιατί ψήφισαν ναι στην εν λόγω δράση; Απλά κι εκείνοι σπεύδουν να βγάλουν χολή στο πρόσωπο μού, «κάνοντας τις καρδιές άλλων».

Όλοι μας στο τέλος της θητείας της παρούσας δημοτικής Αρχής θα κριθούμε από τον κόσμο είτε θετικά είτε αρνητικά. Εγώ  προσωπικά αισθάνομαι δικαιωμένη και δεν μετάνιωσα ούτε μια στιγμή για την απόφασή μου.

Εσείς;

Ελένη Στεργίου- Μπότη, Δημοτική Σύμβουλος δήμου Φαρκαδόνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης