"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.3 C
Trikala

Επανεκκίνηση και προετοιμασία κατά του κορωνοϊού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται.Έχω την αίσθηση ότι παίζουμε με την τύχη μας. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι αυξήθηκε η συγκέντρωση κορωνοϊού στα αστικά λήμματα της Θεσσαλονίκης. 

Παράλληλα ξεκινήσανε οι πτήσεις από σχεδόν παντού με ελάχιστα τεστ. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Θεσσαλίας κρούουν τον κώδωνα για την ανοδική πορεία του αριθμού των κρουσμάτων covid-19 και στην Περιφέρεια μας.

Μια και η μάσκα γίνεται ξανά υποχρεωτική να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει δωρεάν διανομή μασκών. Ούτε καν διατίμηση.

Οι μάσκες σε Ιταλία και Ισπανία είναι σε καθεστώς διατίμησης και στο Λουξεμβούργο μοιράζονται δωρεάν. Για την ιστορία δεν με ενδιαφέρει να μοιράζονται δωρεάν ούτε έχω τέτοια απαίτηση.

Έχω όμως της απαίτηση να ελέγχεται η αισχροκέρδεια.

Σύμφωνα με έρευνα του Deep Knowledge Group, η Ελλάδα είναι στην 34η θέση της λίστας με τις πιο ασφαλείς χώρες διεθνώς σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του κορονοϊού. Όμως ακόμη υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και απαραίτητο εξοπλισμό στα νοσοκομεία.

 Επιβάλλεται να ακούσουμε τους ειδικούς επιστήμονες. Με ψυχραιμία να αποφεύγουμε όσο μπορούμε τις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους και να χρησιμοποιούμε μάσκα.

Στις εικόνες που βλέπω από ασιατικά κράτη: τηρούνται αποστάσεις με στρατιωτική πειθαρχία, επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές, στα καταστήματα εστίασης ο κόσμος είναι απόλυτα στοιχισμένος και κοιτάζει μόνο μπροστά.

Αντιλαμβάνομαι τον φόβο, ούτε εγώ είμαι χαλαρός. Αλλά η Δύση δεν είναι Ασία και δεν μπορεί να γίνει.

Εδώ στην Ελλάδα ποια επιπλέον μέτρα χρειάζεται να λάβουμε όμως;

Δύσκολη η απάντηση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης