"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.7 C
Trikala

Μία εικόνα, που είναι μαχαιριά για κάθε άνθρωπο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μία εικόνα, που έχει ήδη κυκλοφορήσει ευρέως : ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών, όπως έμεινε μετά την παράδοσή του στις φλόγες. Μία εικόνα, που είναι μαχαιριά για κάθε άνθρωπο, που σέβεται στοιχειωδώς την πολιτιστική κληρονομιά του – και που τυχαίνει να είναι παγκόσμια κληρονομιά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: βουνό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

Ο οποίος βρέθηκε ανοχύρωτος απέναντι σε μία όχι πολύ σοβαρή απειλή. Που σημαίνει, ότι η Πολιτεία δεν οργανώθηκε ως όφειλε, ούτε στο παρελθόν ούτε στο πρόσφατο παρόν, για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


Δεν είναι το μέγεθος της καταστροφής στα ευρήματα. Εκ των πραγμάτων, δεν υπέστησαν κάποια σοβαρή φθορά, αφού είναι πέτρινα – παρ’ όλα αυτά, τα σημάδια της πύρινης μανίας, είναι εμφανή πάνω τους.


Είναι ο τρόπος με τον οποίο, προσπαθεί η συντεταγμένη πολιτεία να παρουσιάσει, το τι συνέβη σε αυτό το χώρο. Ότι με λίγα λόγια, δεν συνέβη τίποτε. Μια απλή φωτιά, σε κάποια χορτολιβαδική έκταση.

Το δε ακόμη χειρότερο, είναι ότι ΟΛΑ τα μεγάλα ΜΜΕ – συμπεριλαμβανομένης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης -, προσπέρασαν αυτό το σημαντικό γεγονός, σχεδόν σα να μη συνέβη.

Όπως έγινε και με τη μεγάλη πυρκαϊά της Κορινθίας. Μία απόλυτα ελεγχόμενη βιομηχανία “ενημέρωσης”, με δυσθεώρητα κενά και κανένα σεβασμό για την αλήθεια.


Κι επειδή ως κοινωνία έχουμε ακριβώς αυτό που μας αξίζει, το καινούριο τηλεσκουπίδι ( βλέπε Big brother ) έγραψε τρελές τηλεθεάσεις, άνω των 2 εκατομμυρίων ανθρώπων. Έτσι, για να συμπληρωθεί το παζλ της απαξίωσης.


Για όσους θέλουν να μάθουν κάτι από τις ρίζες του πολιτισμού μας, ας κάνουν τον κόπο να ψάξουν, τι σημαίνει ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών. Ίσως τους ξυπνήσει κάτι.

Όχι ένα κενό και υπερφίαλο εθνικοπατριωτικό αίσθημα, αλλά έναν θαυμασμό, για τις μεγάλες δημιουργίες του ανθρώπινου πολιτισμού. Μεγάλο κομμάτι του οποίου, έχουμε την τιμή να είμαστε κληρονόμοι του.
Ζούμε παράλογες εποχές.

Και το τούνελ, φαίνεται πολύ πολύ μακρύ …

Σωτήρης Παπαδήμας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης