"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.1 C
Trikala

Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ Απόψε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου οι εκδηλώσεις στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Απόψε,  Σάββατο 12 Μάη θα διεξαχθεί το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα, στη πλατεία Ρήγα Φεραίου, στο άγαλμα των Πέντε ΕΠΟΝιτών.

Το ΤΣ της ΚΝΕ καλεί τους μαθητές που από την αρχή της χρονιάς οργάνωσαν μεγάλες μαχητικές κινητοποιήσεις για το σχολείο που έχουν ανάγκη, που άνοιξαν τη συζήτηση και τη δράση ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό, που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, στους πρόσφυγες και μετανάστες, να δώσουν το «παρών» στις εκδηλώσεις.

Οι δραστηριότητες του Φεστιβάλ θα ξεκινήσουν από τις 19:30 με:

– Χαιρετισμό, καλωσόρισμα από μέλος της ΚΝΕ

– Προβολή ταινίας μικρού μήκους, που έχει διαμορφωθεί από μέλη της ΚΝΕ με θέμα «Η κοινωνία για την οποία παλεύουμε»!

– Συζήτηση με θέμα: «Ο πόλεμος τους γεννιέται από την ειρήνη τους…..όπως ο γιος από την μάνα».

– Συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», παιδότοπος, χώρος για γκράφιτι και αφιερώματα ενάντια στον πόλεμο.

 

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να αγωνίζεσαι για το δίκαιο το κεντρικό σύνθημα. Γιατί ως γνωστόν το δίκαιο είναι ο Στάλιν, ο Τσαουσέσκου και ο Χότζα. Ακόμη, πιο δίκαιο είναι η ανεξάρτητη Μακεδονία, όπως είχαν υποσχεθεί το 1940 στους Σλαβομακεδόνες. Δεν ξεχνάμε.

  2. Φυσικά και δεν ξεχνάς αγαπητέ φασίστα-χρυσαυγίτη nvkd , αφού ο Στάλιν ήταν ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης , όταν ο Κόκκινος Στρατός στις 9 Μάη 1945 σφράγισε την ήττα των ναζί μέσα στη φωλιά τους στο Βερολίνο, όταν στις 27 Γενάρη 1945 απελευθέρωσε τους τελευταίους κρατούμενους στο Άουσβιτς , όταν το 1944 το απελευθερωτικό μέτωπο του Χότζα έδιωξε τους ναζί από τη Αλβανία, όταν τον Αύγουστο του 1944 ο Κόκκινος Στρατός
    ολοκληρώσε την απελευθέρωση της Ρουμανίας από το ναζιστικό ζυγό και τους συνεργάτες τους ,το φασιστικό καθεστώς Αντονέσκου, που σήμανε την κατάρρευση της γερμανικής στρατιωτικής μηχανής στα Βαλκάνια….Δεν ξεχνιούνται τέτοιες ήττες από τους φασίστες γι αυτό σκούζουν ακόμη…Δεν ξεχνιούνται τέτοιες νίκες από τους λαούς γι’ αυτό τις τιμούνε ακόμη…δε θα ξεχαστούν ποτέ ….

  3. Βρε καλώς τον !
    Μετά τη βροχή φυτρωνουν τα φασιστο- μανιταρια!
    Ελα μια βολτα από την εκδήλωση.
    Έτσι κι αλλιώς κουκουλα φοράς!

  4. Γεια σου ντε…οι λαοί νίκησαν όταν νικήθηκαν δικτάτορες όπως ο Χίτλερ,ο Μουσολίνι ,ο Μεταξάς, δηλαδή όταν νικήθηκε ο φασισμός..και ποιοι ήταν οι ηγέτες των λαών σ αυτές τις νίκες; οι κομμουνιστές!

  5. καλώς τα παιδιά του μεταξά ( ρετσινόλαδο ) και του παπαδόπουλου( ταγματασφαλίτης μας έπαιρνε την σοδειά και την έδινε στον χίτλερ). Δεν είναι σωστό να μιλάτε εσείς για πουλημένους γιατί έχετε πολύ λερωμένη την φωλιά σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης