"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.7 C
Trikala

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τη βία στις φυλακές Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Tα δύο τελευταία περιστατικά, χθες και σήμερα, στις φυλακές Κορυδαλλού και Τρικάλων, προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου .

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός έδωσε παραγγελία στους αρμόδιους κατά τόπους εισαγγελείς για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ευθύνες για τα περιστατικά βίας στα δύο αυτά σωφρονιστικά καταστήματα.

Στις φυλακές Τρικάλων, σήμερα το πρωί 55χρονος Αλβανός κρατούμενος ο οποίος εξέτιε ποινή 8 μηνών για παράνομη είσοδο στη χώρα και ο οποίος επρόκειτο σύντομα να αποφυλακιστεί, επιτέθηκε και σκότωσε 66χρονο συγκρατούμενό του.

Ο τελευταίος που επίσης επρόκειτο να αποφυλακιστεί άμεσα, εξέτιε ποινή 12 μηνών για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Όπως έγινε γνωστό ο δράστης και το θύμα κρατούνταν ήδη μια εβδομάδα μαζί στον ίδιο χώρο υποδοχής της φυλακής, προκειμένου να βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το περιστατικό έχει διαταχθεί έκτακτος έλεγχος στη φυλακή Τρικάλων, από το Σώμα Επιθεώρησης και παράλληλα διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα από τον Εισαγγελέα Τρικάλων. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης