"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.1 C
Trikala

Πολιτική φώτιση χρειάζονται τα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κάθε ελπίδα εξυγίανσης του δημοσίου βίου στο νομό χάθηκε με τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, δήλωνε τα Θεοφάνεια σε ομήγυρη ντόπιος πολιτικός, ευχόμενος ταυτόχρονα στους παλιούς του ψηφοφόρους που τον χαιρετούσαν μετά τον αγιασμό των υδάτων, “καλή φώτιση” .

Η συγκεκριμένη συζήτηση στους κόλπους μιας μειοψηφίας πολιτών, που αγωνιούν για τη τροπή των πολιτικών δρώμενων του τόπου, είναι υπαρκτή και έχει κορυφωθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Η περίπτωση περιφερειακού Δήμου με έντονα τα σημάδια παρακμής και απομόνωσης, που ο μόνος σοβαρός και με αξιόλογες προτάσεις για τη περιοχή υποψήφιος συνδυασμός, καταποντίστηκε στις Δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαίου(3ος), αποτελεί κλασικό παράδειγμα της νοσηρής πολιτικής συμπεριφοράς του εκλογικού σώματος.

Οι φήμες στις τοπικές κοινωνίες περί εξαγοράς κατά συρροή ψήφων, η εξάρτηση της πολιτικής προτίμησης των ψηφοφόρων από ευτελή ανταλλάγματα, όπως η συνταγογράφηση φαρμάκων η ακόμη γιατί το ζήτησε η πεθερά του υποψήφιου κλαρινογαμπρού και άλλες πολλές γραφικότητες, δεν συνάδουν σε σοβαρές Δημοκρατικές διαδικασίες.

Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελούν τα τοπικά ΜΜΕ και η κατηφορική πορεία που ακολουθούν το τελευταίο διάστημα στο νομό, με καίρια κι εδώ την ευθύνη των πολιτών με τις επιλογές που ακολουθούν. 

Μ`αυτά κι άλλα πολλά δεν είχε άδικο το ιστορικό πολιτικό πρόσωπο της πόλης, που ευχόταν στους πολιτικούς του φίλους, “καλή φώτιση” και προπαντός “καλά μυαλά” να συμπληρώσω κι εγώ με τη σειρά μου.

Κων.Κουτσονάσιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης