1ο Θεσσαλικό Φεστιβάλ Κρασιού στη Λάρισα Reviewed by Momizat on . Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ ) Θεσσαλίας διοργανώνει το: 1ο Thessaly Wine Festival Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 Ξενοδοχείο Divani Palace, Λάρισα Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ ) Θεσσαλίας διοργανώνει το: 1ο Thessaly Wine Festival Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 Ξενοδοχείο Divani Palace, Λάρισα Rating: 0

1ο Θεσσαλικό Φεστιβάλ Κρασιού στη Λάρισα

1ο Θεσσαλικό Φεστιβάλ Κρασιού στη Λάρισα

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ ) Θεσσαλίας διοργανώνει το: 1ο Thessaly Wine Festival Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 Ξενοδοχείο Divani Palace, Λάρισα. Το Φεστιβάλ βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας και υπό την επιστημονική αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Οινοποιών και του Δικτύου Οινοποιών Θεσσαλίας. Συνδιοργανωτές είναι τα Επιμελητήρια Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων.

 

Το Thessaly Wine Festival στοχεύει στην ανάδειξη, για πρώτη φορά, των Θεσσαλικών ποικιλιών οίνου και των Θεσσαλικών προϊόντων, τη δημιουργία ξεχωριστού brand με το όνομα “Thessaly Wines”, καθώς και τη συστράτευση όλων των τοπικών οινοπαραγωγών σε μια Ένωση Οινοπαραγωγών Θεσσαλίας. Απευθύνεται σε οινοπαραγωγούς, οινόφιλους, επιχειρηματίες και επαγγελματίες του οινικού Κλάδου. Παραγωγοί από τους 4 νομούς της Θεσσαλίας θα δώσουν το παρόν και θα μας δώσουν τη δυνατότητα να γνωρίσουμε και να δοκιμάσουμε τα κρασιά τους καθώς και να συζητήσουμε και να ανακαλύψουμε τον πλούτο της Αμπελουργικής Θεσσαλίας. Στο χώρο του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως master classes και τεστ Οινογνωσίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2413506302, γραφείο Αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Μπουτίνα.

 

Παράλληλα τα workshop που θα πραγματοποιηθούν είναι:

 

  1. «Εξερευνώντας τους θησαυρούς της θεσσαλικής γης: ποικιλίες και αμπελοτόπια στον πιο άγνωστο και ανερχόμενο ελληνικό αμπελώνα – Οινογευστική δοκιμή κρασιών από χαρακτηριστικές ποικιλίες της Θεσσαλίας»

Θάνος Καραθάνος

Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων, Ε.Συνεργάτης ΤΕΙ Θεσσαλίας

  1. «Γαλλικές Ποικιλίες Σταφυλιών, στην Ελληνική Οινοποιία»

-Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής

Καθηγητής Δενδροκομίας, Δν/της του Θεσμοθετημένου Εργαστηρίου «Δενδροκομικών & Εδαφικών Πόρων HortLab» του ΤΕΙ/Θεσσαλίας

-Αθηνά Παπαχατζή

Απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας ΑΠΘ

  1. Ανάλυση των αντιοξειδωτικών στο κρασί με τη χρήση μιας καινοτόμου συσκευής από το τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του ΠΘ

Κουρέτας Δημήτριος

Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών οργανισμών – Τοξικολογίας

 

  1. “ Οινοτουρισμός στη Θεσσαλία- Οι Δρόμοι του Κρασιού της Θεσσαλίας”

Θοδωρής Σδρούλιας

Δημοσιογράφος

 

  1. «Ο Αντίκτυπος της Αειφόρου Ανάπτυξης στην Βιομηχανία της Θεσσαλικής Οινοποιίας»

Σπυρίδων Φράγκος

Υποψήφιος Διδάκτωρας, Μαθηματικός – Οικονομολόγος

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή