Έφυγε η Αλκμήνη Λογοθέτη, η γυναίκα που η ιστορία της είναι και η ιστορία του τόπου μας. Reviewed by Momizat on . Σε πολλούς ίσως αυτό το όνομα να μη λέει και πολλά. Κι όμως, η Αλκμήνη Λογοθέτη ήταν ενταγμένη στο ΕΑΜ, υπεύθυνη για την οργάνωση των γυναικών από το Δούσικο ως Σε πολλούς ίσως αυτό το όνομα να μη λέει και πολλά. Κι όμως, η Αλκμήνη Λογοθέτη ήταν ενταγμένη στο ΕΑΜ, υπεύθυνη για την οργάνωση των γυναικών από το Δούσικο ως Rating: 0

Έφυγε η Αλκμήνη Λογοθέτη, η γυναίκα που η ιστορία της είναι και η ιστορία του τόπου μας.

grammos

Σε πολλούς ίσως αυτό το όνομα να μη λέει και πολλά.

Κι όμως, η Αλκμήνη Λογοθέτη ήταν ενταγμένη στο ΕΑΜ, υπεύθυνη για την οργάνωση των γυναικών από το Δούσικο ως την Μεγάρχη, ένα σύνολο 25 χωριών, αργότερα, στον εμφύλιο, πολέμησε στις τάξεις του ΔΣΕ, πήρε τον δρόμο της πολιτικής προσφυγιάς και βρέθηκε να κατοικεί στο Brno της Τσεχίας.

Μέσα σε λίγες γραμμές, η ιστορία της Ελλάδας…

Η Αλκμήνη Λογοθέτη έφυγε χθες στα 92 και η επιθυμία της ήταν να σκορπιστεί η τέφρα της στον αγαπημένο της Κόζιακα, το βουνό που σκίαζε τα πρώτα χρόνια της ζωής της, εκεί στο χωριό της Φήκης.

Δεν γνωρίζουμε αν είχε διαβάσει το ποίημα του Κάλβου η αντάρτισσα, όμως με η τελευταία της πράξη ταιριάζει ακριβώς με τα λόγια του:

Ας μη μου δώσει η μοίρα μου εις ξένην γην τον τάφον· είναι γλυκύς ο θάνατος μόνον όταν κοιμώμεθα εις την πατρίδα.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της και δεσμευόμαστε σύντομα να υπάρξει μια πιο εκτεταμένη αναφορά στην δράση αυτής της αξιόλογης γυναίκας.

Σχόλια (2)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή