Αθάνατη !!!!! – Πόσο μεγάλο χάσμα ύφους και ήθους… Reviewed by Momizat on . Ευθυμία Ντιντή Βλέποντας τους χρυσαυγίτες βουλευτές να τρέμουν σαν τα ψάρια μπροστά στην πιθανότητα να δικαστούν για τα λεγόμενα τους περί πραξικοπήματος, θυμήθ Ευθυμία Ντιντή Βλέποντας τους χρυσαυγίτες βουλευτές να τρέμουν σαν τα ψάρια μπροστά στην πιθανότητα να δικαστούν για τα λεγόμενα τους περί πραξικοπήματος, θυμήθ Rating: 0

Αθάνατη !!!!! – Πόσο μεγάλο χάσμα ύφους και ήθους…

Αθάνατη !!!!! – Πόσο μεγάλο χάσμα ύφους και ήθους…

Ευθυμία Ντιντή
Βλέποντας τους χρυσαυγίτες βουλευτές να τρέμουν σαν τα ψάρια μπροστά στην πιθανότητα να δικαστούν για τα λεγόμενα τους περί πραξικοπήματος, θυμήθηκα την Ευθυμία Ντιντή από το Μικρό Κεφαλόβρυσο Τρικάλων, η οποία εκτελέστηκε στα Νταμάρια, τον τόπο εκτελέσεων της πόλης.

Φωτογραφία του χρήστη Κώστας Μιχαλάκης.

Πριν λίγες μέρες το ΚΚΕ πραγματοποίησε εκδήλωση μνήμης και τιμής στην περιοχή και η Στεφανία Τσέργα, ανιψιά της, ανέφερε μερικά στοιχεία από την ζωή της, τα οποία και μου έστειλε.

Την ρώτησαν στην απολογία της, αν θα αποκηρύξει τις ιδέες της και απάντησε: «Αν ο Κόζιακας σταματήσει να ‘χει δέντρα και να βγάζει πρασινάδα, τότε θ’ αλλάξω και εγώ ιδέες, δηλαδή ποτέ».

Και συνέχισε την απολογία της: «Δεν είμαι εγώ εγκληματίας, ούτε προδότης του Έθνους, όπως με κατηγορείτε. Εγώ, ως Ελληνίδα έκανα το καθήκον μου, όπως θα έκανε κάθε τίμιος πατριώτης, για μια Ελλάδα λεύτερη με αφεντικά εμάς τους ίδιους στον τόπο μας. Ενώ εσείς που εκτελείτε τις εντολές των αφεντικών σας, και βάφετε με αίμα τον τόπο, είστε αμετανόητοι φασίστες. Με σκοτώνετε όχι, επειδή έκανα κάποιο έγκλημα, μα γιατί δεν αποκήρυξα τις ιδέες μου.”

Πήγε στον τόπο εκτέλεσης της τραγουδώντας και δεν λυπήθηκε τα 27 της χρόνια.

 

Kώστας Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή