Αναγκαιότητα οι δύο ορεινοί δήμοι στο Νόμο μας.  Reviewed by Momizat on . Έχω δηλώσει κατ επανάληψη, όπως και σχεδόν το σύνολο των αυτοδιοικητικων του νομού μας, ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός των υπαρχόντων δήμων και δη εκείνων της Καλ Έχω δηλώσει κατ επανάληψη, όπως και σχεδόν το σύνολο των αυτοδιοικητικων του νομού μας, ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός των υπαρχόντων δήμων και δη εκείνων της Καλ Rating: 0

Αναγκαιότητα οι δύο ορεινοί δήμοι στο Νόμο μας. 

Αναγκαιότητα οι δύο ορεινοί δήμοι στο Νόμο μας. 

Έχω δηλώσει κατ επανάληψη, όπως και σχεδόν το σύνολο των αυτοδιοικητικων του νομού μας, ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός των υπαρχόντων δήμων και δη εκείνων της Καλαμπάκας και Πύλης, έγινε εντελώς αυθαίρετα, χωρίς προηγούμενη μελέτη και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων φορέων.  Σαν αποτέλεσμα έχουμε τη σημερινή κατάσταση υπερτροφικων και δυσλειτουργικων δήμων, που αντικειμενικά αδυνατούν να εξυπηρετησουν τις ανάγκες των απομακρυσμενων ορεινών χωριών.
Όσες φορές προσπαθήσαμε να διορθώσουμε τις προφανείς αδυναμίες του “Καλλικράτη”, συναντουσαμε την άρνηση των αρμοδίων του Υπουργείου Εσωτερικών, με την δικαιολογία ότι είναι νωρίς να προβούμε σε αλλαγές και ιδιαίτερα στο χωροταξικό, πριν εξαχθούν ασφαλή χρονικά συμπεράσματα….
Τώρα, φαίνεται ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου…..
Στο συζητουμενο νομοσχέδιο “Κλεισθενης” του κ. Σκουρλετη, φαίνεται ότι προωθούνται αλλαγές στα όρια των δήμων Λέσβου, Σάμου, Κέρκυρας κλπ., κυρίως με το σπάσιμο των μεγάλων ΟΤΑ.
Η αναγκαιότητα για ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ τουλάχιστον ΔΥΟ ΟΡΕΙΝΏΝ ΔΗΜΩΝ στο νομό μας, είναι ΠΡΟΔΗΛΗ.
Η υπεύθυνη Τοπικής Αυτοδιοικησης του ΣΥΡΙΖΑ κ. ΚΝΗΤΟΥ, έκανε σχετικές δηλώσεις.
Νομίζω είναι η κατάλληλη ευκαιρία να διεκδικήσει ο Νομός μας, αυτό που πέτυχε η γειτονική Καρδίτσα, με τον “Καλλικράτη”. Οι αρμόδιοι φορείς της περιοχής μας, έχουν το λόγο. Τώρα και όχι αύριο….

Ηλίας Γ Βλαχογιάννης, πρ. Νομάρχης και βουλευτής Τρικάλων.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή