Αποσύρθηκε το προσχέδιο νόμου για το ΚΕΘΕΑ, διορία δύο μηνών στους εργαζόμενους για προτάσεις Reviewed by Momizat on . Αποσύρεται το νομοσχέδιο για το ΚΕΘΕΑ, μέσα σε δύο μήνες περιμένουν τις προτάσεις των εργαζομένων. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων, των μελών των θεραπευτικών κο Αποσύρεται το νομοσχέδιο για το ΚΕΘΕΑ, μέσα σε δύο μήνες περιμένουν τις προτάσεις των εργαζομένων. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων, των μελών των θεραπευτικών κο Rating: 0

Αποσύρθηκε το προσχέδιο νόμου για το ΚΕΘΕΑ, διορία δύο μηνών στους εργαζόμενους για προτάσεις

Αποσύρθηκε το προσχέδιο νόμου για το ΚΕΘΕΑ, διορία δύο μηνών στους εργαζόμενους για προτάσεις

Αποσύρεται το νομοσχέδιο για το ΚΕΘΕΑ, μέσα σε δύο μήνες περιμένουν τις προτάσεις των εργαζομένων.

Οι αντιδράσεις των εργαζομένων, των μελών των θεραπευτικών κοινοτήτων και των συλλόγων των οικογενειών του ΚΕΘΕΑ οδήγησαν τελικώς στην απόσυρση του νομοσχεδίου σχετικά με το ΚΕΘΕΑ.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τρίτη η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη είχε συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων και έπειτα από συνεννόηση και με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ζήτησαν από τους εργαζόμενους να καταθέσουν σε διάστημα δύο μηνών τις προτάσεις τους για τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, αναφέρει:

«Το Προσχέδιο γραφειοκρατικής μετάλλαξης και ουσιαστικής διάλυσης του ΚΕΘΕΑ, το οποίο κατέθεσε επιτροπή που όρισε το διορισμένο από την κυβέρνηση Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, προξένησε τέτοιας έκτασης αντιδράσεις που δεν την περίμεναν οι εμπνευστές του αλλά –ομολογούμε– ούτε εμείς οι ίδιοι. Όσοι υπήρξαν μέλη των Θεραπευτικών Κοινοτήτων, οι οικογένειές τους, όσοι διετέλεσαν εθελοντές ή μέλη προηγούμενων διοικήσεων, συλλογικότητες, κόμματα και δήμοι στήριξαν την προσπάθειά μας.

Κυρίως όμως είναι οι χιλιάδες πολίτες που πήραν στα χέρια τους αυτή την υπόθεση, ξεπερνώντας το δικό μας μπόι, με την απλή φράση «Συμπαράσταση στο ΚΕΘΕΑ». Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους έναν προς έναν και μία προς μία. Είναι τα χέρια όλης της κοινωνίας που έγιναν αγκαλιά για να προστατεύσουν τον μεγαλύτερο φορέα απεξάρτησης της χώρας. Το Προσχέδιο της διοίκησης είναι σήμερα παρελθόν. Απορρίφθηκε από τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, αλλά κυρίως από την κοινωνία. Δεν υφίσταται πλέον ως προσχέδιο νόμου αλλά υποβαθμίστηκε σε εσωτερικό κείμενο, αντικείμενο επεξεργασίας μόνο για την επιτροπή που το συνέταξε.

Την Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου, εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων συναντήθηκαν με την υφυπουργό Υγείας κ. Ζωή Ράπτη. Στη συνάντηση αυτή, εξηγήθηκε τεκμηριωμένα στην πολιτική ηγεσία γιατί το Προσχέδιο δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση οποιουδήποτε διαλόγου. Ως κατάληξη, σε συνεννόηση με τον Υπουργό Υγείας, ζητήθηκε από το Σύλλογο Εργαζομένων να καταθέσει στο υπουργείο, με ορίζοντα περίπου δύο μηνών, τις δικές του προτάσεις για τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ.

Ο Σύλλογός μας αποδέχεται αυτή την ευθύνη. Όλο το επόμενο διάστημα θα αποτελέσει για μας μια ευκαιρία ουσιαστικού και δημοκρατικού διαλόγου χωρίς αποκλεισμούς και κλειστές πόρτες, ώστε να διαμορφωθούν οι δικές μας προτάσεις, με τη ματιά μας στραμμένη προς το μέλλον και προς την ελληνική κοινωνία. Από την αρχή άλλωστε ο Σύλλογος Εργαζομένων, κινήθηκε μακριά από συντεχνιακές λογικές, στο πνεύμα ότι το ΚΕΘΕΑ δεν ανήκει ούτε στη διορισμένη Διοίκησή του, αλλά ούτε σε εμάς που εργαζόμαστε σε αυτό. Ανήκει σε όλους όσοι έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του, σε ολόκληρη την πολλαπλά δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία. Αυτή έχει ανάγκη το ΚΕΘΕΑ και αυτή μπορεί να το κρατήσει τελικά ζωντανό!

Το αν οι τελευταίες εξελίξεις θα αποτελέσουν εποικοδομητική βάση για έναν διάλογο για την ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ ή προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων, θα αποδειχθεί έμπρακτα το επόμενο διάστημα. Θεωρούμε αυτονόητο ότι τα αποτελέσματα του όποιου διαλόγου διεξαχθεί τους επόμενους μήνες θα τεθούν υπό την τελική κρίση της Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΘΕΑ. Του οργάνου το οποίο προσπάθησε να απαξιώσει πλήρως το Προσχέδιο, παρόλο που και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας είχε δεσμευτεί ότι θα ενισχυθεί στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή