«Βίνερε Σενεγαλέζι» στον Ασπροπόταμο Reviewed by Momizat on . Γάλλοι αξιωματικοί επικεφαλής των μονάδων των Σενεγαλέζων στρατιωτών που έφθασαν τον Ιούνιο του 1917 μέχρι τα χωριά του Ασπροποτάμου κυνηγώντας φιλοβασιλικούς α Γάλλοι αξιωματικοί επικεφαλής των μονάδων των Σενεγαλέζων στρατιωτών που έφθασαν τον Ιούνιο του 1917 μέχρι τα χωριά του Ασπροποτάμου κυνηγώντας φιλοβασιλικούς α Rating: 0

«Βίνερε Σενεγαλέζι» στον Ασπροπόταμο

«Βίνερε Σενεγαλέζι» στον Ασπροπόταμο

Γάλλοι αξιωματικοί επικεφαλής των μονάδων των Σενεγαλέζων στρατιωτών που έφθασαν τον Ιούνιο του 1917 μέχρι τα χωριά του Ασπροποτάμου κυνηγώντας φιλοβασιλικούς αξιωματικούς. Φαντάζεστε την έκπληξη των ορεσίβιων Βλάχων όταν αντίκρισαν τους έγχρωμους στρατιώτες των συμμάχων. Η έκφραση «Βίνερε Σενεγαλέζι» («Ήρθαν οι Σενεγαλέζοι») έγινε για πολλά χρόνια αργότερα δηλωτική της έκπληξης και του δέους σε όλο τον Ασπροπόταμο. Να μην λησμονούμε ότι για τα μέλη της κλειστής ασπροποταμίτικης κοινωνίας το «μοναδικό της ζωής τους ταξίδιον» ήταν από τον Ασπροπόταμο στα χειμαδιά της Θεσσαλίας και αντιστρόφως.

Φωτογραφία του Dimitris Konstantinidis.

Νομίζω ότι έχει σημασία να εντοπιστεί ο χώρος της φωτογράφισης και ο ιδιοκτήτης του εντυπω-σιακού αρχοντικού που διακρίνεται στο βάθος. Εκτιμώ ότι για τους γηγενείς Καλαμπακιώτες δεν θα είναι δύσκολο.

Δημήτρης Κωνσταντινίδης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή