Γιώργος Τσίγκας: Μην παραχαράσσετε την ιστορία, η Μακεδονία είναι μία Reviewed by Momizat on . Γιώργος Τσίγκας * 21 Ιανουαρίου 2018, το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη μόλις είχε αποσαφηνιστεί ότι η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου ήταν δι Γιώργος Τσίγκας * 21 Ιανουαρίου 2018, το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη μόλις είχε αποσαφηνιστεί ότι η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου ήταν δι Rating: 0

Γιώργος Τσίγκας: Μην παραχαράσσετε την ιστορία, η Μακεδονία είναι μία

Γιώργος Τσίγκας: Μην παραχαράσσετε την ιστορία, η Μακεδονία είναι μία

Γιώργος Τσίγκας *

21 Ιανουαρίου 2018, το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη μόλις είχε αποσαφηνιστεί ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου ήταν διατεθειμένη και επισήμως να τα δώσει όλα στους Σκοπιανούς.

Ο λόγος;

Από τη μία, η ικανοποίηση των πολιτικών προγόνων της αριστεράς. δηλαδή ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Από την άλλη, η αδιαφορία για το θέμα προκειμένου να αναρριχηθεί στην εξουσία ο Καμένος .

Πέντε φορές στο διάστημα Φεβρουαρίου 2015 – Ιουνίου 2015, όταν όλοι ασχολούνταν με τον Βαρουφάκη, τα γιούρογκρουπ, το ΔΝΤ, τις παύσεις πληρωμών και το δημοψήφισμα, συνάντησε σε πέντε μήνες ο Κοτζιάς τον υπουργό εξωτερικών των Σκοπίων, για να σχεδιάσει μαζί του πώς θα προχωρήσει το πράγμα.

Η πέμπτη φορά ήταν στις 23 Ιουνίου 2015 στα Σκόπια, δύο μόλις ημέρες πριν την προκύρηξη δημοψηφίσματος.

Απαγόρευση συμμετοχής στα συλλαλητήρια με συστάσεις προς τα στελέχη τους από όλα τα κόμματα, καμία στήριξη από φορείς.

Μέχρι και η Εκκλησία μόλις την ύστατη στιγμή το αποδέχθηκε. 25 Ιανουαρίου 2019. Ένας χρόνος μετά, ήρθε για κύρωση στη Βουλή η πατσαβούρα των Πρεσπών.

Το ξεπούλημα της Μακεδονίας, που ακόμα οι Έλληνες δεν έχουν δεχτεί και δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούν. Δεν αποδεχόμαστε τον όρο Μακεδονία στο όνομα άλλου κράτους.

O Γιώργος Τσίγκας είναι διευθυντής της Ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή