Γνωριμία με την Αρχαία ιστορία της Τρίκκης Reviewed by Momizat on . Θωμάς Δασκάλου – Αρχιτέκτων Μηχανικός - Τρίκαλα Ήταν μία όμορφη και ξεχωριστή αυτή η Κυριακή (9-10-2016). Ένας πρωινός περίπατος στο Φρούριο της πόλεώς μας μέσα Θωμάς Δασκάλου – Αρχιτέκτων Μηχανικός - Τρίκαλα Ήταν μία όμορφη και ξεχωριστή αυτή η Κυριακή (9-10-2016). Ένας πρωινός περίπατος στο Φρούριο της πόλεώς μας μέσα Rating: 0

Γνωριμία με την Αρχαία ιστορία της Τρίκκης

Γνωριμία με την Αρχαία ιστορία της Τρίκκης

Θωμάς Δασκάλου – Αρχιτέκτων Μηχανικός – Τρίκαλα

daskalou makis

Ήταν μία όμορφη και ξεχωριστή αυτή η Κυριακή (9-10-2016). Ένας πρωινός περίπατος στο Φρούριο της πόλεώς μας μέσα από τον οποίον μας δόθηκε μια θαυμάσια ευκαιρία να ξεδιπλώσουμε άγνωστες σελίδες της ιστορίας μας.

Καθισμένοι στα ερείπια του επιβλητικού κάστρου, κάναμε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, από την μυθολογική εποχή μέχρι στους αρχαίους ιστορικούς χρόνους.

Ήταν μία αυθόρμητη εκδήλωση και πρωτοβουλία συμπολιτών η οποία άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλους τους παρευρισκομένους.  Έμειναν όλοι ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι.

 Προσωπικά, ανταποκρινόμενος στο αίτημα πολλών φίλων ανέλαβα ο ίδιος τον χειρισμό του χρονοσκάφους που θα μας οδηγούσε πίσω στον χώρο-χρόνο. Κάναμε όντως ένα γοητευτικό και συναρπαστικό ταξίδι χιλιάδες χρόνια πίσω.

Δίπλα μας περνούσαν άγνωστες μορφές ηρώων της περιοχής μας όπως οι Λαπίθες Καινεύς, Κορωνός, Λεόντιος, Έλατος, Πολύφημος, Πειρίθους, Πολυποίτης, συναντήσαμε τον σοφότατο και δικαιότατο Χείρωνα στα απέναντι ημιορεινά των Αιθίκων,  ζήσαμε στιγμές από την Κενταυρομαχία με πρώτο τον δικό μας Λαπίθη Πειρίθους που μαζί με τον φίλο του Θησέα και άλλους ήρωες, εκδίωξαν και απώθησαν  τους αγριωπούς κενταύρους Μελανέα, Ευρύνομο, Ερίγδοπου, Φελέγραδου, Δημολέοντα Υλλαίο και άλλους στο Πήλιο.

Μεταφερθήκαμε με την Ιλιάδα του Ομήρου και την Αινιάδα του Βιργιλίου στην Τροία ακολουθώντας τους Τρικκαίους Ασκληπιάδες ηγεμόνες Μαχάονα και Ποδαλείριο, και παρακολουθήσαμε το εντυπωσιακό τελετουργικό και την θεραπευτική μέθοδο στο ιερό Ασκληπιείο. 

Ειπώθηκαν πρωτόγνωρες γνώσεις και ακούστηκαν σπάνιες αρχαιολογικές αναφορές που αφορούν την πόλη μας, που όντως εντυπωσίασαν.

Να τονίσω ότι οι γειτονικοί μας Νομοί οργανώνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα επίσημες εκδηλώσεις, με σκοπό την γνωριμία αλλά και την προβολή της τοπικής αρχαίας ιστορίας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους έλαβαν μέρος. Επαναλαμβάνω, ήταν μία όμορφη και ξεχωριστή Κυριακή.

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή