"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

41.7 C
Trikala

Ειδικά περιοριστικά μέτρα στους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών ανακοινώνει ότι ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, με δεδομένη τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, τίθεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων από το Σάββατο 26-09-2020 και μέχρι νεωτέρας. Τα αυστηρότερα μέτρα λαμβάνονται «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19».

Κατόπιν τούτου:

α) τίθεται ανώτατο όριο πενήντα (50) συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση συμπεριλαμβανομένων και τελετών, όπως γάμων, βαπτίσεων, κηδειών, καθώς και των συνδεόμενων με τις τελετές αυτές δεξιώσεων ή άλλων εκδηλώσεων.

β) Κατά τις λοιπές ακολουθίες η παρουσία πιστών εντός των Ιερών Ναών θα τηρεί την αναλογία ένα πρόσωπο ανά πέντε (5) τ.μ. επιφανείας και με ελαχίστη απόσταση ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των, Σε περίπτωση δε που η επιφάνεια του Ιερού Ναού (εξαιρουμένων των βοηθητικών χώρων) υπερβαίνει τα πεντακόσια (500) τ.μ., ο μέγιστος αριθμός παρευρισκομένων εκ του νόμου ορίζεται σε εκατό (100) πρόσωπα.

γ) Η επιβολή της μάσκας προστασίας εντός των Ιερών Ναών είναι υποχρεωτική για όλους εκτός του ιερέως και των ιεροψαλτών.

Παρακαλούμε το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπως εφαρμόσει τα ως άνω μέτρα εντός των Ιερών Ναών, όπως και στους αυλείους χώρους  και να τηρούνται οι μεταξύ των πιστών αποστάσεις.

Λόγω των εκτάκτων μέτρων, ο εορτασμός Συνάξεως των εν Τρίκκη Αγίων, μεταφέρεται και θα ανακοινωθεί προσεχώς η νέα ημερομηνία.

Με ακλόνητη την πίστη στη Θεία Πρόνοια ευχόμαστε και προσευχόμαστε με τις πρεσβείες πάντων των εν Τρίκκη Αγίων, γρήγορα να ξεπεράσουμε τη δοκιμασία που βιώνει η πατρίδα μας και η υφήλιος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Στην αρχαία Ελλάδα, μάσκες φορούσαν μόνον οι ηθοποιοί στο θέατρο! Ήταν αδιανόητο και αποτελούσε μεγίστη ασέβεια και προσβολή προς το θείον, να εισέλθει κάποιος με προσωπείο σε ιερό χώρο και να τελέσει κάποια δέηση, προσφορά ή ικεσία. Διαβάζοντας λοιπόν εις τον τοπικό τύπο, τις καθημερινές ανακοινώσεις του Μητροπολίτη, ο οποίος απαγορεύει ρητώς τους πιστούς να εισέρχονται εις τους ναούς άνευ μάσκας, διαπιστώνω ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ της προγονικής μας αντιλήψεως περί της ιερότητος και του σεβασμού προς το θείον, με την σημερινή πανικόβλητον χριστιανική, η οποία ηττήθηκε κατά κράτος από έναν ιό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης