"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9 C
Trikala

Εκατοντάδες τρακτέρ στον Ε65 – Eπίθεση με χημικά από τις αστυνομικές δυνάμεις [video]

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με πορεία ανέβηκαν στον κόμβο του Ε65 στην Καρδίτσα οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, παρά την αστυνομοκρατία που εκδηλώνεται σε βάρος τους. Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής βγαίνουν στον δρόμο του αγώνα διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα για την επιβίωσή τους.

Νωρίτερα δέχθηκαν επίθεση με χημικά από τις ασρτυνομικές δυνάμεις . Ωστόσο με μαζικότητα και αποφασιστικότητα απάντησαν σπάζοντας στην πράξη την αστυνομοκρατία. 

Από τα γκλομπς της Αστυνομίας δεν ξέφυγε ούτε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, που βρίσκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών.

Τηλεφωνική παρέμβαση για την καταστολή και την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου.

Παρά την αστυνομοκρατία, οι αγρότες με πορεία ανέβηκαν στο κόμβο του Ε65. 

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) Κώστας Τζέλλας στη διάρκεια της συνέλευσης, ευχαρίστησε για τη μαζική συμμετοχή αγροτών από όλη τη Θεσσαλία, ενώ αναφερόμενος στο διεκδικητικό πλαίσιο έκανε λόγο για:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, λόγω απωλειών ξένων αγορών ή λόγω των μεγάλων ζημιών στην παραγωγή από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης