Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Φωτεινό με την Αλέκα Παπαρήγα Reviewed by Momizat on . Eκδήλωση της Κ.Ε. του ΚΚΕ  θα πραγματοποιηθεί στην Τσούκα (Φωτεινό) Tρικάλων την Κυριακή 23 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της Eκδήλωση της Κ.Ε. του ΚΚΕ  θα πραγματοποιηθεί στην Τσούκα (Φωτεινό) Tρικάλων την Κυριακή 23 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της Rating: 0

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Φωτεινό με την Αλέκα Παπαρήγα

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Φωτεινό με την Αλέκα Παπαρήγα

Eκδήλωση της Κ.Ε. του ΚΚΕ  θα πραγματοποιηθεί στην Τσούκα (Φωτεινό) Tρικάλων την Κυριακή 23 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.  Η ΚΕ του ΚΚΕ, ολόκληρο το Κόμμα και η ΚΝΕ, τιμά  φέτος τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ).
Ένα σημαντικό γεγονός, που συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία του ΔΣΕ, είναι και η ίδρυση του Γενικού Αρχηγείου Ανταρτών, που έγινε στο χωριό Τσούκα του νομού   Τρικάλων,  στις  28 Οκτώβρη 1946. Αυτή είναι ουσιαστικά και η ημερομηνία ίδρυσης του ΔΣΕ.  Η επίσημη μετονομασία έγινε στις 27 Δεκέμβρη 1946, με την έκδοση της Διαταγής του Γενικού Αρχηγείου Ανταρτών, η οποία όρισε την “ονομασία των ανταρτικών Σωμάτων σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ”.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή