"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.3 C
Trikala

Τριάντα δύο συλλήψεις για ναρκωτικά στην Θεσσαλία και 143 κατηγορούμενοι!

Σχετικά άρθρα

lafarm

astinomia
Δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που ασχολούνταν με τη διακίνηση ναρκωτικών σε διάφορα σημεία της χώρας, εξαρθρώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές της Λάρισας και του Βόλου, μετά από Πολύμνιας έρευνες. Στις υποθέσεις εμπλέκονται συνολικά 143 άτομα (!), εναντίον των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες και συνελήφθησαν συνολικά 32 άτομα.

Λ Α Ρ Ι Σ Α
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Eπικράτεια
Η οργάνωση αποτελούνταν από (119) συνολικά άτομα, από τα οποία (4) ηγετικά στελέχη και (17) μέλη του «σκληρού πυρήνα»
Συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα και συγκεκριμένα τρία από τα αρχηγικά μέλη και δώδεκα μέλη του «σκληρού πυρήνα»
Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων (104) ατόμων, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες και οχήματα των μελών της οργάνωσης, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης, οχήματα, χρηματικά ποσά και κυνηγετικό όπλο
Οι ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης που διακινήθηκαν από τον Μάιο του προηγούμενου έτους ανέρχονται στα (75) και (2) κιλά αντίστοιχα, ενώ τα συνολικά κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης από την διακίνησή τους υπολογίζονται στα (400.000) ευρώ περίπου
egklimatiki organosi
Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια.

Κατά το διήμερο (12/13-02-2015) πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε Λάρισα, Κατερίνη και Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, σε συνεργασία με αστυνομικούς των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας, κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε (15) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται τρία (3) από αρχηγικά μέλη, καθώς και δώδεκα (12) μέλη του «σκληρού πυρήνα» της οργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για:

• τρεις (3) ημεδαπούς, ηλικίας 52,48 και 39 ετών (ηγετικά στελέχη) και
• δώδεκα (12) ημεδαπούς, εννέα άνδρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας από 25 έως 54 ετών (περιφερειακά στελέχη).

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και της παραβίασης της νομοθεσίας περί βεγγαλικών.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων (104) ατόμων, ημεδαπών και αλλοδαπών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι τουλάχιστον από το Μάιο του 2014, τα μέλη της οργάνωσης είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή, διακριτούς – μεταξύ τους – ρόλους και συστηματική δράση, με σκοπό το παράνομο όφελος από τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, κυρίως κάνναβης και κοκαΐνης.

Οι ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης που διακινήθηκαν από τον Μάιο του προηγούμενου έτους ανέρχονται στα (75) και (2) κιλά αντίστοιχα, ενώ τα συνολικά κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης από την διακίνησή τους υπολογίζονται στα (400.000) ευρώ περίπου.
egklimatiki organosi
Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε οικίες και οχήματα, αλλά και στην κατοχή των μελών της οργάνωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• (982,7) γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης,
• μικροποσότητα κάνναβης σε μορφή σοκολάτας,
• μικροποσότητα κοκαΐνης,
• (34) ναρκωτικά δισκία,
• δύο (2) μεταλλικοί τρίφτες κάνναβης,
• πέντε (5) ηλεκτρονικές ζυγαριές,
• κυνηγετικό όπλο χωρίς Α.Κ.Κ.Ο.,
• τέσσερα (4) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
• σουγιάς και έξι (6) δυναμιτάκια,
• τρία Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα,
• είκοσι ένα (21) κινητά τηλέφωνα,
• το χρηματικό ποσό των (1.555) ευρώ,
• συλλογή με πέντε κλειδιά και μία ατζέντα με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Παράλληλα, κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν ακόμη δύο ημεδαποί, που δεν ανήκουν στην οργάνωση, αλλά κατηγορούνται για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (21,8) γραμμάρια κάνναβης, δύο κινητά τηλέφωνα και ένας πτυσσόμενος σουγιάς.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Το προανακριτικό έργο διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας

astinomia
Β Ο Λ Ο Σ

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Μαγνησίας και της Αττικής

Η οργάνωση αποτελούνταν από (24) συνολικά άτομα, από τα οποία (3) ηγετικά στελέχη που κατηύθυναν τη δράση της και άλλα (21) άτομα που είχαν περιφερειακό ρόλο

Μετά από επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, συνελήφθησαν δεκαεπτά (17) μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα τρία αρχηγικά μέλη της

Τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες προμηθεύονταν κυρίως από Τουρκία και Αλβανία

Στο πλαίσιο της επιχείρησης διενεργήθηκαν έρευνες σε (16) οικίες και οχήματα των μελών της οργάνωσης, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ηρωίνης και ναρκωτικών δισκίων, οχήματα, χρηματικά ποσά και μία καραμπίνα

Η ποσότητα ηρωίνης που διακινήθηκε από τα μέσα του Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους υπολογίζεται σε (3) κιλά τουλάχιστον, ενώ τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης από την αγοραπωλησία της υπολογίζονται στα (120.000) ευρώ περίπου

Εξαρθρώθηκε μετά από συστηματικές και πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών, κυρίως από την Τουρκία και την Αλβανία, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε σε διάφορες περιοχές του Βόλου και της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο (12/13-02-2015) σε Βόλο, Λάρισα, Αττική και Έβρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, σε συνεργασία με αστυνομικούς των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας, συνελήφθησαν συνολικά δεκαεπτά (17) άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για:

• δύο ημεδαπούς, ηλικίας 51 και 44 ετών (ηγετικά στελέχη),
• 37χρονη ημεδαπή (ηγετικό στέλεχος)
• δύο ημεδαπές, ηλικίας 31 και 50 ετών (περιφερειακά στελέχη),
• δώδεκα ημεδαπούς, έντεκα άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας από 28 έως 63 ετών (περιφερειακά στελέχη).

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της παράβασης των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκαν ο κεντρικός και καθοδηγητικός ρόλος των ηγετικών στελεχών, η εσωτερική δομή και η ιεραρχική σχέση των μελών, ο περιφερειακός ρόλος των υπολοίπων μελών, καθώς και η διαρκής και συστηματική δράση της οργάνωσης.

Ειδικότερα, η οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται από τα μέσα Νοεμβρίου του έτους 2014, διευθύνονταν από τους δύο ημεδαπούς και την 37χρονη, ως ηγετικά στελέχη.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες είχαν αρχηγικό ρόλο, δίνοντας εντολές στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών καθώς και για την απόκρυψη τόσο των ναρκωτικών, όσο και των χρηματικών ποσών, που προέρχονταν από τη διακίνηση – πώληση τους.

Η 37χρονη ημεδαπή είχε καίριο ρόλο στην οργάνωση, τόσο ως διακινητής ναρκωτικών, όσο και ως μεσολαβητής και λήπτης χρηματικών ποσών από χρήστες.

Οι δύο ημεδαπές, ηλικίας 31 και 50 ετών, συμμετείχαν στην οργάνωση ως περιφερειακά μέλη, αποκρύπτοντας στις οικίες τους ποσότητες ναρκωτικών και χρηματικά ποσά, ενώ επιπλέον η 50χρονη είχε και ρόλο «τσιλιαδόρου».

Τα υπόλοιπα δώδεκα (12) μέλη της οργάνωσης, εντάχθηκαν σ’ αυτή έχοντας περιφερειακό ρόλο, ενώ η δράση τους επιμεριζόταν στους εξής τομείς :

• προμήθευαν τα αρχηγικά μέλη με ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες μετέφεραν στο Βόλο, είτε οι ίδιοι, είτε χρησιμοποιώντας άλλα περιφερειακά μέλη ως μεταφορείς και
• διακινούσαν ποσότητες ηρωίνης απευθείας σε χρήστες, αποκομίζοντας χρηματικά ποσά, τα οποία στη συνέχεια παρέδιδαν στους δύο αρχηγούς.

Σημειώνεται ότι δύο περιφερειακά μέλη της οργάνωσης συντόνιζαν τη διακίνηση των ναρκωτικών μέσα από το Κατάστημα Κράτησης του Αγίου Στεφάνου Πάτρας, στο οποίο ήταν έγκλειστοι, ενώ ο ένας από τους αυτούς μετά την αποφυλάκιση του, την (03-02-2015), εντατικοποίησε την παράνομη δραστηριότητα του.

Επιπλέον, ένα από τα περιφερειακά μέλη της οργάνωσης, ένας 51χρονος ημεδαπός, είχε συλληφθεί την (10-01-2015) στον Αλμυρό Μαγνησίας από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου για μεταφορά (531) γραμμαρίων ηρωίνης, την οποία θα προμήθευε στα δύο αρχηγικά μέλη της οργάνωσης. (Σχετ. το από 11-01-2015 Δελτίο Τύπου)

Όπως διαπιστώθηκε από την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών, τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν εφοδιαστεί με πολλαπλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν αντιστοιχούσαν στα πραγματικά τους ονόματα (ghosts phones), ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνεννοήσεις χρησιμοποιούσαν «κωδική ορολογία».

Η ποσότητα ηρωίνης, που διακινήθηκε από τα μέσα Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους μέχρι σήμερα, υπολογίζεται σε (3) κιλά περίπου, ενώ το παράνομο όφελος της οργάνωσης από την εγκληματική της δράση, για την περίοδο αυτή, υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα (120.000) ευρώ περίπου.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε οικίες και οχήματα, αλλά και στην κατοχή των μελών της οργάνωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• (14,69) γραμμάρια ηρωίνης,
• (2,35) γραμμάρια κάνναβης,
• (1.330) ναρκωτικά δισκία,
• (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές,
• το χρηματικό ποσό των (7.495) ευρώ,
• (23) κινητά τηλέφωνα και (34) κάρτες SIM,
• (8) οχήματα, από τα οποία (6) I.X. επιβατικά αυτοκίνητα και (2) μοτοσικλέτες,
• καραμπίνα, χωρίς Α.Κ.Κ.Ο. και
• μία ατζέντα με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Παράλληλα κατά την επιχείρηση, συνελήφθη ακόμη ένας ημεδαπός, που δεν ανήκει στην οργάνωση, αλλά κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• (142) ναρκωτικά δισκία,
• μικροποσότητα κάνναβης,
• (124) σπόροι κάνναβης και
• το χρηματικό ποσό των (870) ευρώ.

Όλοι οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης