Η απελευθέρωση της πόλης των Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Tην Κυριακή 23 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τον δήμο Τρικκαίων οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Τρι Tην Κυριακή 23 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τον δήμο Τρικκαίων οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Τρι Rating: 0

Η απελευθέρωση της πόλης των Τρικάλων

Η απελευθέρωση της πόλης των Τρικάλων

Tην Κυριακή 23 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και τον δήμο Τρικκαίων οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Τρικάλων από την τουρκική κατοχή.

Οι εκδηλώσεις για τα φετινά «Ελευθέρια» περιλαμβάνουν στις 10.30 π.μ. επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος, ενώ θα ακολουθήσει ο πανηγυρικός της ημέρας από τον υποστράτηγο-καθηγητή της ΣΜΥ κ. Κ. Κουβάτη με θέμα «Τα Ελευθέρια Τρικάλων». Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στην κεντρική πλατεία μπροστά στα αγάλματα Βλαχάβα και Στουρνάρα.

Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία η πόλη πέρασε σε ελληνική κυριαρχία στις 23 Αυγούστου του 1881 με τη Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, όπως και η υπόλοιπη Θεσσαλία και η Ήπειρος. Θα ξαναβρεθεί υπό Τουρκική κυριαρχία με τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 για ένα περίπου χρόνο, μέχρι την τελική της ενσωμάτωση στην Ελλάδα (1898).

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή