Η ΟΛΜΕ μηνύει τους Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Reviewed by Momizat on . Μηνύσεις κατά των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα καταθέσουν αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, τη Δευτέρα 12 Μηνύσεις κατά των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα καταθέσουν αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, τη Δευτέρα 12 Rating: 0

Η ΟΛΜΕ μηνύει τους Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Η ΟΛΜΕ μηνύει τους Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Μηνύσεις κατά των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα καταθέσουν αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, τη Δευτέρα 12/1/14, στις 9 π.μ. (κτίριο 16, στην πρώην Σχολή Ευελπίδων),με αίτημα να επανέλθει η μισθοδοσία των 85 εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα , στους οποίους έχει γίνει παράνομη περικοπή μισθού από τις 22 / 03 / 2014, χωρίς, από την άλλη μεριά, να εκδοθεί ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ:

Α. Σε 85 από τους εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί από τον Ιούλιο του 2013 και δεν είχαν κάνει αίτηση για τοποθέτηση σε νέα θέση, είτε γιατί δεν τους δόθηκε το δικαίωμα αυτό, είτε γιατί δεν υπήρχε θέση στην ειδικότητά τους, το υπουργείο Παιδείας είχε περικόψει αυθαίρετα το σύνολο της μισθοδοσίας που ελάμβαναν μέχρι τότε, από τη διαθεσιμότητα (75% των αποδοχών των εν ενεργεία).

Β. Παρά τις διαμαρτυρίες της ΟΛΜΕ, οι καθηγητές αυτοί έμειναν χωρίς μισθό από τις 22 / 03 / 2014, χωρίς, από την άλλη μεριά, να εκδοθεί ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης. Με αυτόν τον τρόπο βιώνουν μιαν απίστευτη ομηρία. Με την αποστολή εξώδικων, το Σεπτέμβρη του 2014, από την ΟΛΜΕ στους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την μισθοδοσία και το σχεδιασμό μας να ακολουθήσει η κατάθεση μηνύσεων, ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επανένταξαν τους εκπαιδευτικούς αυτούς στη μισθοδοσία μετά από 6 μήνες (δηλ. το Νοέμβρη ή το Δεκέμβρη του 2014).

Γ. Δυστυχώς όμως με νέο πρόσφατο έγγραφό του το Υπουργείο Παιδείας, που στηρίζεται σε αντίστοιχο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διατάζει τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αφαιρέσουν ξανά τους εκπαιδευτικούς αυτούς από το μητρώο μισθοδοσίας και να απαιτήσουν την επιστροφή των αποδοχών που έχουν λάβει πληρώνοντας επιπλέον και τον αναλογούντα φόρο!

Δ. Παράλληλα, μόλις 174 εκπαιδευτικοί από τους 1799 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα αρχικά έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις. Οι υπόλοιποι παραμένουν εδώ και 17 μήνες σε διαθεσιμότητα περιμένοντας τους οριστικούς πίνακες που καθυστερούν ανεπίτρεπτα. Επίσης πάνω από 200 εκπαιδευτικοί, από όσους έχουν αίτηση και μαζί με τους 85, συνολικά δηλ , περίπου 300 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση εφόσον δεν γίνει νέα προκήρυξη που να τους περιλαμβάνει όλους.

Πηγή: esos. gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή