Ιστορίες της κρίσης Reviewed by Momizat on .   «Ιστορίες της κρίσης» είναι ο τίτλος του νέου πονήματος του πολυγραφότατου συντοπίτη μας ιατρού Χρήστου Γκίμτσα. Πρόκειται για βιβλίο που δεν αποτελεί απ   «Ιστορίες της κρίσης» είναι ο τίτλος του νέου πονήματος του πολυγραφότατου συντοπίτη μας ιατρού Χρήστου Γκίμτσα. Πρόκειται για βιβλίο που δεν αποτελεί απ Rating: 0

Ιστορίες της κρίσης

Ιστορίες της κρίσης

 

«Ιστορίες της κρίσης» είναι ο τίτλος του νέου πονήματος του πολυγραφότατου συντοπίτη μας ιατρού Χρήστου Γκίμτσα. Πρόκειται για βιβλίο που δεν αποτελεί απλώς προϊόν ερεθισμάτων και αποτύπωσης δημιουργικής γραφής, αλλά πλάσμα ψυχικής στάσης και απασχόλησης με όσα συμβαίνουν γύρω από τον άνθρωπο και που μετά, παίρνουν το δρόμο τους ως αντικείμενο διήγησης.

Άνθρωπος με βαθιά κοινωνική πείρα ο συγγραφέας, στήνει αυτί στην καθημερινότητα και καταθέτει την κριτική του ματιά στις σελίδες του καινούριου του βιβλίου βάζοντας τους ήρωές του να αμφιταλαντεύονται μεταξύ σκέψης και απόφασης , με μοναδικό σκοπό την αποτύπωση της πραγματικότητας με ρεαλισμό άνευ προηγουμένου.

Ο Χρήστος Γκίμτσας συνδιαλέγεται μέσα από την προσωπικότητα των πρωταγωνιστών του με μια κοινωνία αυτάρεσκη, σκληρή, αδιάφορη, άτεγκτη, παθητική και γεμάτη οίηση, παρηγορώντας μας για τα καθημερινά που συμβαίνουν δίπλα μας. Ο συγγραφέας , όσο κι αν καμώνεται αποστασιοποιημένα τον ψύχραιμο, ο αναγνώστης που τον γνωρίζει, αντιλαμβάνεται ότι αυτοσαρκάζεται πίσω από την πένα του, ταυτιζόμενος με τα πρόσωπα των ιστοριών του, τόσο αποκαλυπτικά για την πραγματικότητα που τον πληγώνει, επειδή τον αφορά.

Ο αναγνώστης του βιβλίου κάνοντας παράλληλα την εσωτερική του «ανάγνωση», αισθάνεται ότι το βιβλίο επιδρά πολλαπλά μέσα του αλλά και στην πραγματικότητα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που πολλαπλώς εξ΄αυτής αφορμάται. Αναγνωρίζει στις «Ιστορίες της κρίσης» κομμάτια προσωπικά, που του προσφέρουν πλουσιοπάροχα δυνατότητα ενδοσκόπησης και αναστοχασμού.

Μην περιμένετε να επεκταθώ περισσότερο. Είναι τόσο συγκλονιστικά οξυδερκής και πολυεδρικός ο τρόπος γραφής του Χρήστου Γκίμτσα, ώστε καθίσταται αδύνατο να παρουσιαστεί το βιβλίο του μέσα από ένα μικρό σημείωμα. Του εύχομαι να είναι καλοτάξιδο και … να μη μείνει στο ράφι!

Μαρία Αγναντή, φιλόλογος

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή