Κάλεσμα Λαφαζάνη για τη δημιουργία νέου κόμματος Reviewed by Momizat on . Μαζί με 12 στελέχη της Αριστερης Πλατφόρμας ανακοινώνουν ουσιαστικά την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία νέου σχηματισμού - Αναλυτικά το κειίμενό Μαζί με 12 στελέχη της Αριστερης Πλατφόρμας ανακοινώνουν ουσιαστικά την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία νέου σχηματισμού - Αναλυτικά το κειίμενό Rating: 0

Κάλεσμα Λαφαζάνη για τη δημιουργία νέου κόμματος

Κάλεσμα Λαφαζάνη για τη δημιουργία νέου κόμματος

Μαζί με 12 στελέχη της Αριστερης Πλατφόρμας ανακοινώνουν ουσιαστικά την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία νέου σχηματισμού – Αναλυτικά το κειίμενό τους και ποιοι υπογράφουν

“Καλούμε στην πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας. Ένα ενωτικό κίνημα που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη”. Με αυτές τις φράσεις ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και άλλα δώδεκα στελέχη της Αριστερης Πλατφόρμας ανακοινώνουν ουσιαστικά την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία ενός νέου κόμματος με το οποίο θα κατέλθουν στις εκλογές.

Το κείμενο που υπογράφουν και έδωσαν στην δημόσιοτητα έχει τον τίτλο “Όχι στο νέο μνημόνιο – κάλεσμα αγώνα και λαϊκής κινητοποίησης σε όλη τη χώρα”.

Σε αυτό ασκείται σκληρή κριτική στη συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνηση και Κουαρτέτου σημειώνοντας μεταξύ των άλλων πως “το νέο Μνημόνιο ανατρέπει πλήρως την εντολή του ελληνικού λαού, που απέρριψε συνολικά στις 5 Ιουλίου τις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτώχειας και νεοαποικιακής εξάρτησης”.

Την ανακοίνωση υπογράφουν εκτός από τους κ.κ. Λαφαζάνη και Νταβανέλλο της ΔΕΑ, στέλεχη της αντιμνημονιακής αριστεράς που παλαιότερα ήταν υποψήφιοι βουλευτές με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως ο κ. Αλέκος Βερναρδάκης, ο κ. Δημήτρης Σαραφιανός, ο κ. Νίκος Γαλάνης, ο κ. Σπύρος Σακελλαρόπουλος -ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Επίσης η κα Μαρία Σουάνη από το μέτωπο κοινωνικής αλληλεγγύης και ανατροπής, ο κ. Ανδρέας Παγιάτσος γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνιστικής Οργάνωσης “Ξεκίνημα”, ο κ. Παναγιώτης Μαντάς δήμαρος Βόρειας Κυνουρίας προερχόμενος από το παλαιό ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δημήτρης Καλτσώνης Επίκουρος καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο κ. Θέμης Τζήμας από το Σχέδιο Β’, ο Δημήτρης Κάβουρας από τους Πράσσινους-Δημοκρατική Αριστερά.

Πρόκειται σαφώς για την επόμενη κίνηση της Αριστερής Πλατφόρμας στην κατεύθυνση της αυτονόμησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και της δημιουργίας αυτόνομου πολιτικού φορέα. Με την ανακοίνωση οι υπογράφοντες όχι απλώς καταγγέλλουν το μνημόνιο αλλά καλούν στην πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας.

Το να κάνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αγώνα με την δημιουργία επιτροπών σε όλη την χώρα για την πάλη ενάντια στο μνημόνιο και στην κυβέρνηση είναι παράδοξο. Όπως έλεγαν και στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας στην κοινοβουλευτική διαδικασία για την ψήφιση του τρίτου μνημονίου θα γίνει και το ξεκαθάρισμα των εσωκομματικών λογαριασμών. Αναμένεται η απάντηση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είναι πολύ πιθανόν μετά την σημερινή διαδικασία να θέσει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας όσους καταψηφίσουν ανοίγοντας τον δρόμο για την προαναγγελθείσα και αναμενόμενη διάσπαση.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο με τις υπογραφές:

Η υπογραφή ενός νέου Μνημονίου και μάλιστα από μία κυβέρνηση που εκλέχτηκε για να καταργήσει τα δύο προηγούμενα, ισοδυναμεί με καταστροφή για τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία. Το νέο Μνημόνιο σημαίνει ακόμη περισσότερη λιτότητα, συρρίκνωση των δικαιωμάτων των πολιτών και διαιώνιση του καθεστώτος επιτροπείας της χώρας. Το νέο Μνημόνιο ανατρέπει πλήρως την εντολή του ελληνικού λαού, που απέρριψε συνολικά στις 5 Ιουλίου τις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτώχειας και νεοαποικιακής εξάρτησης.

Σε όλη τη διάρκεια των πέντε τελευταίων χρόνων ο λαός εναντιώθηκε με κάθε τρόπο στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς και απαίτησε μία Ελλάδα ανεξάρτητη, δίκαιη, ανασυγκροτημένη, δημοκρατική και κυρίαρχη. Το μνημόνιο αυτό όπως και τα προηγούμενα, χρειάζεται να συναντήσει την ακόμα πιο πλατιά αγωνιστική αντίσταση μίας αλληλέγγυας και αποφασισμένης κοινωνίας. Αυτήν τη στιγμή επιβάλλεται να συνεχίσουμε στο δρόμο της 5ης Ιουλίου μέχρι το τέλος, μέχρι την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, με εναλλακτικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα, για μια Ελλάδα δημοκρατική, ανασυγκροτημένη, κοινωνικά δίκαιη.

Ο αγώνας ενάντια στο νέο Μνημόνιο αρχίζει τώρα, με την κινητοποίηση του λαού σε κάθε γωνιά της χώρας. Για να αναπτυχθεί και να νικήσει αυτός ο αγώνας, είναι αναγκαία η άμεση λαϊκή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.

Καλούμε στην πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας. Ένα ενωτικό κίνημα που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο αγώνας που οδήγησε στον θρίαμβο του Όχι της 5ης Ιουλίου συνεχίζεται και θα νικήσει.

Οι υπογράφοντες

Βερναρδάκης Αλέκος

Γαλάνης Νίκος

Κάβουρας Δημήτρης

Καλτσώνης Δημήτρης

Λαφαζάνης Παναγιώτης

Μαντάς Παναγιώτης

Νταβανέλος Αντώνης

Παγιάτσος Ανδρέας

Σακελλαρόπουλος Σπύρος

Σαραφιανός Δημήτρης

Σουάνη Μαρία

Τζήμας Θέμης

Χήτας Λάμπρος

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή