"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Και το όνομα αυτού ΕΑΜ: “Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο” το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη

lafarm

Σχετικά άρθρα

lafazanis a

Η απόφαση που έχει ληφθεί από τον κ. Λαφαζάνη και τους συντρόφους του είναι το κόμμα να έχει διοικούσα επιτροπή στα παλαιά πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ που κατέβηκε στις εκλογές του 2009 με αντίστοιχο μηχανισμό και συλλογική ηγεσία από τις τότε 13 συνιστώσες.

Το ακριβές όνομα του νέου σχηματισμού είναι Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο. Σε αυτό, κατά πληροφορίες, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καλεί να συμμετέχουν όσοι διαφωνούν με την στροφή του Αλέξη Τσίπρα και την ακολουθούμενη πολιτική των μνημονίων, δηλαδή η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ακόμη και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Θα βρουν τον τρόπο οι δυνάμεις του όχι να συμμετέχουν σ’ αυτές τις εκλογές» τόνισε λίγα λεπτά πριν τις 20:30 ο Δημήτρης Στρατούλης σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής. «Αμέσως μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις εκλογές θα δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις όπου οι δυνάμεις του «όχι» θα εκφραστούν» τόνισε ο κ.Στρατούλης προαναγγέλοντας την ίδρυση του ΕΑΜ.

«Δεν έχει ηττηθεί το «όχι» που εκφράστηκε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου» σημείωσε ο στενός συνεργάτης του κ. Λαφαζάνη και πρώην υπουργός Εργασίας. «Ο αγώνας συνεχίζεται. Εφ’ όσον γίνουν εκλογές θα συμμετέχουν σ’ αυτό όσο το δυνατό ευρύτερες αντιμνημονιακές, πατριωτικές και δημοκρατικές δυνάμεις» επισήμανε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο κ. Λαφαζάνης μετέβη στη Βουλή, εν μέσω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων. Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας συσκέφθηκε με στελέχη της κίνησής του και αναμένεται αργότερα σήμερα να ανακοινώσει επισήμως τις επόμενες κινήσεις του.
Μάλιστα, ο κύριος Λαφαζάνης εμφανίστηκε στη Βουλή την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τους συνεργάτες του, όπου πάρθηκε η απόφαση για πρόωρες εκλογές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται στο γραφείο της αντιπροέδρου της Βουλής και στελέχους της Πλατφόρμας Δέσποινας Χαραλαμπίδου, μαζί με βουλευτές που πρόσκεινται στην κίνηση. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι αποφάσεις που θα ληφθούν στην σύσκεψη δεν θα ανακοινωθούν προτού ο πρωθυπουργός απευθύνει το διάγγελμά του – ενώ έχει εξαγγελθεί νέα σύσκεψη σε ξενοδοχείο της Αθήνας για τις 21:30, όπου θα συμμετέχουν εκτός από βουλευτές και άλλα στελέχη που πρόσκεινται στην Πλατφόρμα και παρόμοιες κινήσεις που καταψήφισαν το μνημόνιο.
Αργά χθες το βράδυ, με μια πολύ αιχμηρή δήλωσή της κατά του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, έδωσε το στίγμα για την κόντρα, εντός του ΣΥΡΙΖΑ προς το παρόν τουλάχιστον, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η κυρία Γεροβασίλη ουσιαστικά αναγνώρισε με τη δήλωσή της την de facto διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, άρα και την απώλεια της δεδηλωμένης στη Βουλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης