Κανονικά η αποχή των δικηγόρων Reviewed by Momizat on . Με απόφαση Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, διευκρινίζεται ότι δεν σταματά η αποχή τους, επειδή αρχίζουν οι Με απόφαση Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, διευκρινίζεται ότι δεν σταματά η αποχή τους, επειδή αρχίζουν οι Rating: 0

Κανονικά η αποχή των δικηγόρων

Κανονικά η αποχή των δικηγόρων

Με απόφαση Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, διευκρινίζεται ότι δεν σταματά η αποχή τους, επειδή αρχίζουν οι διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου, που ανάγκασαν τον υπουργό να μεταθέσει τη συζήτηση για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος στις 29 Δεκεμβρίου, η ολομέλεια θα συνεδριάσει ξανά, καθώς θα οδεύουμε προς εκλογές. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, συνεδρίασε στις 15/12/2014 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και αποφάσισε ομόφωνα ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν συντρέχει λόγος αναστολής της αποχής διαρκείας για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η οποία αποφασίσθηκε με το Πανελλαδικό Δημοψήφισμα των Δικηγόρων στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014.

Η πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης να μεταθέσει την πρώτη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, από τις 16 Δεκεμβρίου όπως είχε ανακοινωθεί, για μετά τις εορτές,  οφείλεται στις εξελίξεις σχετικά με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν συνιστά  αποδοχή των θέσεων του Δικηγορικού Σώματος.

Κατόπιν τούτων, σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στις 29/12/2014, θα συγκληθεί εντός 24 ωρών, Συντονιστική Επιτροπή και Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή