Καταστροφές στο πάρκο του Πυργετού Reviewed by Momizat on . Πρωτοφανές μένος επέδειξαν, σήμερα νωρίς το πρωί, κάποιοι άγνωστοι « συνδημότες» μας, προκαλώντας καταστροφές, σπάζοντας 29 δέντρα στο Αθλητικό Πάρκο του Πυργετ Πρωτοφανές μένος επέδειξαν, σήμερα νωρίς το πρωί, κάποιοι άγνωστοι « συνδημότες» μας, προκαλώντας καταστροφές, σπάζοντας 29 δέντρα στο Αθλητικό Πάρκο του Πυργετ Rating: 0

Καταστροφές στο πάρκο του Πυργετού

dentra

Πρωτοφανές μένος επέδειξαν, σήμερα νωρίς το πρωί, κάποιοι άγνωστοι « συνδημότες» μας, προκαλώντας καταστροφές, σπάζοντας 29 δέντρα στο Αθλητικό Πάρκο του Πυργετού , δείχνοντας μ΄ αυτόν τον τρόπο την έλλειψη παιδείας και πολιτισμού σ ΄έναν πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας. Από το 2013 το Αθλητικό Πάρκο του Πυργετού αποτελεί σημείο συνάντησης, αναψυχής και άθλησης, προσφέροντας ώρες χαράς και ξενοιασιάς σε μεγάλους και παιδιά. Είναι απορίας άξιον λοιπόν για ποιο λόγο κάποιοι θέλησαν να στερήσουν από τους συνδημότες τους το δικαίωμα να απολαμβάνουν και να χαίρονται την φύση.

Ας ελπίσουμε ότι αψυχολόγητες πράξεις τέτοιου είδους δε θα επαναληφθούν!!!!!!!!!!!

Βιβή Διαλεσιώτη-Παππά

Σύμβουλος Δημοτικής

Κοινότητας Τρικκαίων

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Ο Δήμος Τρικκαίων εκφράζει την αγανάκτηση και την έντονη δυσαρέσκειά του για μια πράξη εντελώς απαράδεκτη και άκρως καταδικαστέα.
Η καταστροφή 24 δέντρων (και μάλιστα κόβοντάς τα ακριβώς στο μέσον!) στο Αθλητικό Κέντρο Πυργετού από άγνωστους προς το παρόν, δεν είναι δείγμα καταξίωσης, μαγκιάς ή άλλης ενέργειας που θα μπορούσε για κάποιους να σημαίνει επιβράβευση ή επιβεβαίωση στο πλαίσιο κάποιων αμφισβητούμενων αξιών.
Είναι μια πράξη στρεφόμενη ενάντια στην ίδια την κοινωνία, μέλη της οποίας φύτευσαν τα δέντρα αυτά, με στόχο ο χώρος να αποκτήσει περισσότερη φυσική ομορφιά.
Είναι μια πράξη ενάντια στην άθληση των κατοίκων του Πυργετού, στη συμπόρευση αθλητισμού και φύσης, στην κοινωνικοποίηση, στην ενδυνάμωση των δεσμών των κατοίκων της συνοικίας, στην ισόρροπη ανάπτυξη των εκτός κέντρου περιοχών της πόλης.
Η έλλειψη αυτογνωσίας, η αδυναμία κατανόησης ότι, εν τέλει, χρήστες των δημόσιων χώρων και αποδέκτες των δημόσιων αγαθών είναι ο διπλανός μας, ο συμπολίτης μας, εμείς οι ίδιοι, αποτελούν δυσοίωνες διαπιστώσεις και πρακτικές.
Διότι η έλλειψη διάθεσης συνεργασίας, η εμφάνιση εκδικητικότητας ενάντια σε μια πόλη που προσπαθεί εμφανώς να βελτιωθεί, η προβολή των χειρότερων δυνατών προτύπων ψευδο-επιβεβαίωσης, αποτελούν εμπόδια για όλους μας.
Αν θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας και τον Δήμο μας καλυτέρους, οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε τις βασικές αξίες της μορφωτικής και παιδευτικής δράσης και πολιτικής, από την παιδική ηλικία.
Οφείλουμε, ταυτοχρόνως, να λειτουργήσουμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, ως επιστέγασμα της κατανόησης, ότι κάθε τι που αφήνουμε να καταστραφεί, καταστρέφει την ίδια την κοινωνική μας ζωή.
Ο Δήμος Τρικκαίων εύχεται και ελπίζει, τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες να καταδικαστούν άμεσα και αυστηρά από όλους.
Ταυτοχρόνως, σημειώνει τη βούλησή του, να συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, η προώθηση και υλοποίηση δράσεων υπέρ του περιβάλλοντος και της ένταξης της φύσης στη ζωή των τρικαλινών.
Και μια ερώτηση:
Όποιοι έκοψαν τα δέντρα εκδικητικά και με μανία, μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους μαθητές που μόλις πριν πέντε ημέρες προχώρησαν σε δενδροφύτευση στο πάρκο του Αη Γιώργη;
Όσους καθάρισαν το πλατανόδασος του Διαλεχτού;
Όσους καθάρισαν το άλσος του προφήτη Ηλία;

Από το γραφείο Τύπου

Αφήστε το σχόλιο σας