Λύση για το Ειδικό Σχολείο επιζητά η δημοτική αρχή Reviewed by Momizat on . Την αγωνία τους για το μείζον θέμα της μη μετάβασης των παιδιών που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο εξέφρασαν σήμερα στη δημοτική αρχή οι γονείς και κηδεμόνες των μα Την αγωνία τους για το μείζον θέμα της μη μετάβασης των παιδιών που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο εξέφρασαν σήμερα στη δημοτική αρχή οι γονείς και κηδεμόνες των μα Rating: 0

Λύση για το Ειδικό Σχολείο επιζητά η δημοτική αρχή

Λύση για το Ειδικό Σχολείο επιζητά η δημοτική αρχή

Την αγωνία τους για το μείζον θέμα της μη μετάβασης των παιδιών που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο εξέφρασαν σήμερα στη δημοτική αρχή οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών. Ένα θέμα που απασχολεί από ημέρες (περισσότερα εδώ) την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Βασιλένα Μητσιάδη και για το οποίο, ο αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Χρ. Αναστασίου, ζήτησε περισσότερα στοιχεία. Στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, συζητήθηκαν τα βασικά ζητήματα που ούτως ή άλλως αποτελούν αρμοδιότητα υπηρεσιών του Δήμου και τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν λυθεί ή ήδη βαίνουν προς επίλυση (όπως, για παράδειγμα, κοπή χόρτων, περιβάλλον χώρος κ.α.).
Όμως, το βασικό, είναι η μετακίνηση. Για την ακρίβεια, η έλλειψη συνοδηγού στο ειδικά διαμορφωμένο όχημα που δώρισε η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας. Για το οποίο, όμως, παρότι η αρμοδιότητα ανήκει στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει «καθιερωθεί» η εύρεση συνοδηγού από τον Δήμο Τρικκαίων. Ολο αυτό το ζήτημα, που ίσως εμπίπτει και στη νομιμότητα, εξετάστηκε ενδελεχώς στη διάρκεια της σύσκεψη, με την αρμόδια αντιδήμαρχο να επισημαίνει ότι πρώτο και κύριο μέλημα του Δήμου, αποτελεί η εξεύρεση λύσης, στο πλαίσιο της νομιμότητας. Κυρίως, επειδή, όπως επισήμανε η κ. Μητσιάδη, το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι απλώς ζήτημα ευαισθησίας, αλλά, κυρίως, ανθρωπιάς και πολιτισμού. Για τους λόγους αυτούς, εξετάζονται όλες ανεξαιρέτως οι πιθανές λύσεις, προκειμένου η προσφορότερη να εφαρμοστεί άμεσα.
eidiko1

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή