"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.9 C
Trikala

Μα γίνεται τυρί χωρίς… γάλα; Στα Τρίκαλα γίνεται – Επιτέλους να μπει φρένο στο διασυρμό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στη γοητεία της (κερδοφορίας) απάτης φαίνεται πως παραδίδονται όλο και περισσότεροι παραγωγοί φέτας! Ακόμη και αυτοί που θεωρητικά δεν θα έπρεπε να έχουν ως βασικό κίνητρο το κέρδος…

Πως αλλιώς να εξηγηθεί το φαινόμενο να εντοπίζονται διαρκώς και περισσότερες παρτίδες με νοθευμένη φέτα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης; Πριν λίγους μήνες στη Γερμανία και πριν λίγες μέρες στη Σουηδία…

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι και αυτή τη φορά η παραγωγή της “φέτας” έγινε από Τρικαλινή γαλακτοβιομηχανία!

Μια εξήγηση της… εμμονής κάποιων Τρικαλινών “γαλατάδων” να φτιάχνουν “φέτα” από αγελαδινό γάλα ή και από άλλες ουσίες θα μπορούσε να ήταν το “είναι πολλά τα λεφτά Άρη”. Μια άλλη το ότι “είναι ελάχιστα τα πρόστιμα, σε σχέση με τα κέρδη”

Τη ζημιά πάντως την πληρώνουν οι κτηνοτρόφοι μας, όσοι έχουν απομείνει, που ενώ παραδίδουν πρώτη ύλη εξαιρετικής ποιότητας οι ίδιοι φυτοζωούν και με την πρώτη ευκαιρία εγκαταλείπουν το επάγγελμα.

Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και εθνικής σημασίας. Επιτέλους ας βρεθεί τρόπος να προστατευθεί ένα από τα κορυφαία διατροφικά και εξαγώγιμα προϊόντα μας, ένας αληθινός “λευκός χρυσός”

Και ας δοθεί σημασία στον κτηνοτροφικό κλάδο που αργοσβήνει ενώ οι γαλακτοβιομηχανίες θησαυρίζουν. Με θεμιτούς αλλά και αθέμιτους τρόπους.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Δημήτρης Κρούπης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης