"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.9 C
Trikala

Μ. Ταμήλος: Αναδρομικός έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης Υπουργών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τον αναδρομικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των Υπουργών, των Αναπληρωτών Υπουργών και των Υφυπουργών, ζήτησε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μιχάλης Ταμήλος με ερώτηση που κατατέθηκε στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου και συνυπογράφθηκε από 21 βουλευτές της Ν.Δ. Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρονται:

Ήδη από το 2012 έπειτα από πρόταση της Ν.Δ. , η Βουλή των Ελλήνων με το νόμο 4065/2012 τροποποίησε το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο (ν.3213/2003) προβλέποντας τον αναδρομικό έλεγχο των προσώπων με κρίσιμη δημόσια ιδιότητα από το 1974 έως το 2012.

Τον Μάρτιο του 2014 με την τροπολογία 1277/47 η οποία και υπερψηφίστηκε στο πλαίσιο του νόμου 4251/2014, δόθηκε εξάμηνη προθεσμία για την ολοκλήρωση του ελέγχου. Στη τροπολογία ωστόσο δεν αναφέρεται ρητά ότι στον σχετικό έλεγχο εμπίπτουν και όσοι υπηρετούν σήμερα σε δημόσια αξιώματα, πρόβλεψη η οποία ωστόσο θεωρείται αυτονόητη σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου.

Με βάση τα παραπάνω και καθώς η παρούσα ρύθμιση συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτική ζωή του τόπου, ερωτάται ο κ. Υπουργός :

Να επιβεβαιώσει ότι πέρα από την ετήσια υποβολή του «πόθεν έσχες» οι Υπουργοί, αναπληρωτές Υπουργοί και Υφυπουργοί της σημερινής κυβέρνησης δεν εξαιρούνται αλλά ελέγχονται κατά τον ίδιο τρόπο αναδρομικά και υποχρεωτικά για την περιουσιακή τους κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης