Ξεπέρασε τα τοπικά “σύνορα”, τρικαλινός εκδοτικός οίκος Reviewed by Momizat on . Σε ρεπορτάζ για εκδοτικούς οίκους εκτός Αθήνας, συμπεριέλαβε η "Καθημερινή της Κυριακής" τον δικό μας, τον τρικαλινό εκδοτικό οίκο "λογείον", του Γιάννη Πλεξίδα Σε ρεπορτάζ για εκδοτικούς οίκους εκτός Αθήνας, συμπεριέλαβε η "Καθημερινή της Κυριακής" τον δικό μας, τον τρικαλινό εκδοτικό οίκο "λογείον", του Γιάννη Πλεξίδα Rating: 0

Ξεπέρασε τα τοπικά “σύνορα”, τρικαλινός εκδοτικός οίκος

Ξεπέρασε τα τοπικά “σύνορα”, τρικαλινός εκδοτικός οίκος

Σε ρεπορτάζ για εκδοτικούς οίκους εκτός Αθήνας, συμπεριέλαβε η “Καθημερινή της Κυριακής” τον δικό μας, τον τρικαλινό εκδοτικό οίκο “λογείον“, του Γιάννη Πλεξίδα. Χαρά μας να προωθείται η δουλειά ενός οίκου, που και αξιόλογα βιβλία εκδίδει, και ο ίδιος ο διευθυντής του είναι “άνθρωπος των γραμμάτων”, με δικά του βιβλία και συμμετοχή στο φιλολογικό – γνωσιολογικό γίγνεσθαι της πόλης και όχι μόνο.

Για τον εκδοτικό οίκο, το κείμενο της Ολγας Σέλλα είναι το ακόλουθο:

Τεράστιο ρίσκο

Ο Γιάννης Πλεξίδας καταπιανόταν νωρίς με τα βιβλία. Είχε εκδώσει μάλιστα το πρώτο δικό του βιβλίο στις εκδόσεις «Νησίδες». Με σπουδές στη Φιλοσοφία και τη Θεολογία θέλησε κάποια στιγμή να ασχοληθεί με τα βιβλία και τα θέματα που αγαπούσε. Ετσι το 2009 ξεκίνησε στα Τρίκαλα τις εκδόσεις «Λογείον», που ήταν το μικρό ξύλινο βάθρο όπου ανέβαινε ο τραγωδός για να διαβάσει το έργο του. «Το χρησιμοποίησα μεταφορικά σαν εφαλτήριο για τους συγγραφείς». Και παραδέχεται ότι ήταν «τεράστιο ρίσκο». Μέχρι σήμερα έχει βγάλει περίπου 40 τίτλους. «Ο εκδοτικός οίκος συντηρείται από τα χρήματά του. Υπήρξαν προβλήματα τον πρώτο και δεύτερο χρόνο της ύφεσης, επειδή έκλεισαν χονδρέμποροι και δεν πληρώθηκαν πολλές επιταγές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι βρισκόμαστε εκτός κυκλώματος και μας αντιμετωπίζουν σαν επαρχιώτες. Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα αρνητική αντιμετώπιση. Ομως θα ήταν πολύ πιο εύκολη η δουλειά αν ερχόμουν σε προσωπική επαφή με τον κόσμο του βιβλίου. Η διακίνηση γίνεται μέσω χονδρεμπόρων εκτός από κάποια μεγάλα βιβλιοπωλεία. Αλλά το δύσκολο δεν είναι η διακίνηση αλλά πώς θα πληρωθούμε». Εκτός από τις εκδόσεις «Λογείον», ο Γιάννης Πλεξίδας διδάσκει εδώ και χρόνια στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας των φυλακών Τρικάλων. «Εχουμε κάνει και δημιουργική γραφή», λέει με περηφάνια.

Ολόκληρο το κείμενο, θα το βρείτε εδώ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή