"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.9 C
Trikala

Οι καιροί ου μενετοί

lafarm

Σχετικά άρθρα

xatzigakis

Ως πολιτικός της Μεταπολίτευσης που υπηρέτησα την πατρίδα μου επι 40 σχεδόν χρόνια μέσα απο θέσεις ευθύνης, γαλουχήθηκα με τα ιδανικά της Ευρώπης. Αγωνίστηκα για αυτά τα ιδανικά και για τις ευρωπαικές αξίες με σθένος και με όλες μου τις δυνάμεις καθ᾽όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης πολιτικής μου πορείας. Δεν θα πρέπει, συνεπώς, να τα διακυβεύσουμε το με πειραματισμούς, εραστιτεχνισμούς και επικίνδυνα διχαστικά παιχνίδια που μπορούν να μας οδηγήσουν σε εθνική καταστροφή.

Τα ιστορικά επιτεύγματα και οι κατακτήσεις του ελληνικού λαού είναι αδιαπραγμάτευτα και δεν πρέπει να τα “παίξουμε στα ζάρια”. Αντίθετα, οφείλουμε να τα διαφυλάξουμε ως “κόρη οφθαλμού”. Η ελλάδα κατα τις τελευταιές δεκαετίες της μεταπολίτευσης έζησε σε κλίμα ιδιαίτερης οικονομικής ευημερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης ενισχύοντας τη θέση όλων των κοινωνικών στρωμάτων (αγροτών, εργαζομένων, επαγγελματιών, μισθωτών κλπ.). Επίσης, κατόρθωσε να σπουδάσει και να μορφώσει τα παιδία της έτσι ώστε η ελληνική νεολαία σήμερα να μην μειονεκτεί απ’ο τα αντίστοιχα ευρωπαίκα επίπεδα.

Είναι αλήθεια πως οι καλούμενοι ευρωπαικοί θέσμοι επέδειξαν τα τελευταία χρόνια μια ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στον ελληνικό λαό. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και ο πρώην πρωθηπουργός, Κώστας Καραμανλής, στο βαρυσήμαντο διάγγελμα του “αναγνωρίζει πολλές αδυναμίες στην λειτουργία της ευρωπαικής ένωσης, ενώ μίλησε για τα σοβαρά σφάλματα των εταίρων μας στην αντιμετώπιση της κρίσης”. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά τόνιζε στο παρελθόν ένας μεγάλος πολιτικός, ο αειμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ, οτι στην πολιτική (και θα πρόσθετα εγω στη ζωή) δεν εκδικούμαστε αλλά διαμορφώνουμε τη στάση και την συμπεριφορά μας ανάλογα με το εθνικό μας συμφέρον.

Κάνω έκκληση συνεπὠς προς όλους τους ‘Ελληνες και τις Έλληνίδες να ψηφίσουμε ΝΑΙ στην Ευρώπη στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Η στάση μας αυτή είναι επιβεβλημένη και υπαγορεύται απο το γενικότερο εθνικό και κοινωνικό συμφέρον μας. Δεν χωρούν ΤΩΡΑ δισταγμοί. Γιατί οι καιροι ου μενετοί!
ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης