"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.7 C
Trikala

Οι «38 Μάρτυρες» στην Κινηματογραφική Λέσχη

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Μια σύγχρονη και εξαιρετικά επίκαιρη ταινία προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017. Οι «38 Μάρτυρες» αποτελούν μια γαλλική καταγραφή των όσων τραγικών γεγονότων μπορούν να συμβούν σε μια πολυκατοικία, κατά την οποία ο κάθε ένοικος αγνοεί την ύπαρξη του άλλου. Ένα φονικό, μια κραυγή και το ξετύλιγμα μιας υπόθεσης που είχε συνταράξει το Βέλγιο, δίνουν το στίγμα της σύγχρονης κοινωνίας του δυτικού τρόπου ζωής.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Σε μία ήσυχη και φιλειρηνική γειτονιά του Παρισιού γίνεται ένας φόνος. Μία κοπέλα κακοποιείται, δολοφονείται και το πτώμα της καταλήγει στην είσοδο μίας πολυκατοικίας. Η κοπέλα έχει πέσει θύμα φρικτής δολοφονίας, επαναλαμβάνω σε μία πολύ ήσυχη γειτονιά. Οι έρευνες της αστυνομίας ξεκινούν από τους ένοικους της πολυκατοικίας. Που το περίεργο; Στο ότι κανείς από τους ενοίκους δεν άκουσε τίποτα. Όλοι έχουν μία κατάλληλη δικαιολογία για να μην έχουν ακούσει, και όλως περιέργως οι αρχές δεν σκαλίζουν περισσότερο την ιστορία. Μέχρι που μία δημοσιογράφος αποφασίζει ότι πρέπει να διαλευκάνει την υπόθεση, καθώς της φαίνεται αδύνατον ότι κανείς δεν έχει ακούσει τίποτα. Όλα αλλάζουν όταν ένας εκ των ενοίκων αποφασίζει ότι πρέπει να μιλήσει στην αστυνομία, και να πει τα όσα είδε και όσα άκουσε.  

 

ΚΡΙΤΙΚΗ

Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Didier Decoin και μας μεταφέρει στο λιμάνι της Χάβρης. Μία συγκλονιστική ιστορία που ασκεί έντονη κριτική ματιά στην αποξένωση των πόλεων, στην αλλοτρίωση και στην ψευδαίσθηση της ασφάλειας που προσφέρουν οι σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Θυμίζοντας κάτι από τη μαγεία των σεναρίων του Μίκαελ Χάνεκε, η ταινία μας υπενθυμίζει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, ότι στον αγώνα για επιβίωση στην καθημερινότητα μας, ξεχάσαμε δυστυχώς την ανθρωπιά μας… Η ένοχη συνείδηση τους στοιχειώνει. Είναι αρκετό αυτό όμως για να σπάσουν τη σιωπή τους; Αυτός είναι ο κεντρικός άξονας πάνω στον οποίο κινείται και εξελίσσεται αυτό το όμορφο φιλμ που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο 18ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

 

Info

  • Τίτλος: 38 Μάρτυρες (38 Témoins)
  • Σκηνοθεσία: Λουκά Μπελβό
  • Σενάριο: Λουκά Μπελβό
  • Πρωταγωνιστούν: Ιβάν Ατάλ, Σοφί Κιντόν, Νικόλ Γκαρσιά, Νατασά Ρενιέ
  • Διάρκεια: 104 λεπτά
  • Χώρα: Γαλλία – Βέλγιο
  • Γλώσσα: Γαλλικά
  • Ετος: 2012
     

 

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου
Ωρα έναρξης 21.45
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.

Δείτε το τρέιλερ στον παρακάτω σύνδεσμο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης