ΟΧΙ στον διχασμό, ΟΧΙ στον σκοταδισμό” Reviewed by Momizat on . «Πρέπει να φροντίζουμε με στοργή την αξιοπρέπειά μας. Η έννοια της αξιοπρέπειας έχει εξευτελιστεί από την πλαδαρή και υπερβολή χρήση στην πολιτική ρητορική»- Ρό «Πρέπει να φροντίζουμε με στοργή την αξιοπρέπειά μας. Η έννοια της αξιοπρέπειας έχει εξευτελιστεί από την πλαδαρή και υπερβολή χρήση στην πολιτική ρητορική»- Ρό Rating: 0

ΟΧΙ στον διχασμό, ΟΧΙ στον σκοταδισμό”

tsigkas

«Πρέπει να φροντίζουμε με στοργή την αξιοπρέπειά μας. Η έννοια της αξιοπρέπειας έχει εξευτελιστεί από την πλαδαρή και υπερβολή χρήση στην πολιτική ρητορική»- Ρόναλντ Ντουόρκιν

Είναι 1η Ιουλίου, πρώτη ημέρα της χρεοκοπίας.
Αυτό το δημοψήφισμα δεν έπρεπε να αποφασιστεί . Δεν πρέπει να γίνει !
Χάθηκε η αξιοπρέπεια του λαού .Η χώρα σε αποσύνθεση .
Οδηγείται η χώρα σε εθνικό διχασμό, ο λαός ανέτοιμος και ανενημέρωτος ζώντας πρωτόγνωρες καταστάσεις καλείται να επιλέξει σε κάλπικα διλήμματα. Τι επιλογές έχει ο λαός στο επερχόμενο Δημοψήφισμα; Κανείς δεν ξέρει. Με το ΟΧΙ δίνει στην κυβέρνηση λευκή επιταγή, με το ΝΑΙ επαφίεται στην καλοσύνη των ξένων. Όταν ζητάμε 3ο μνημόνιο-συμφωνία για ποιο ερώτημα των δανειστών θα απαντήσουμε; (ακόμη κι αν μεταφράσουμε τα αγγλικά). Η παλαβομάρα έχει όρια !
Είναι ιστορικές στιγμές που οι ευθύνες βαραίνουν το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του. Πρέπει να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου καθώς και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς να αναλάβουν πρωτοβουλίες ευθύνης έστω και την ύστατη αυτή ώρα για ένα κοινό πλαίσιο συνεννόησης και συνεργασίας ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των πολιτών και της Πατρίδας. Η Ελλάδα δεν πρέπει να γνωρίσει ξανά εθνικό διχασμό. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν σε εθνική περιπέτεια.
Κλείνω με ένα απόσπασμα από το ψήφισμα της ένωσης περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) :
« Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να επιλέξουν το δρόμο της ιστορικής ευθύνης διασφαλίζοντας τη θέση της Πατρίδας στην Ευρώπη.
Δεν δεχόμαστε το αδιέξοδο μιας τεχνικής διαδικασίας διαπραγμάτευσης να αποτελέσει το ορόσημο για την απομόνωση και την περαιτέρω βίαιη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.
Για εμάς είναι αδιανόητη η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη και η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα. Η Ελλάδα να μείνει Ενωμένη, να μείνει στην Ευρώπη, να μείνει στο Ευρώ. Εκεί που ιστορικά ανήκει.» .
Όλοι ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε !
Γεώργιος Τσίγκας

Ψυχίατρος, αντιπεριφερειάρχης δημόσιας υγείας

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή