"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.7 C
Trikala

Ο «πατέρας» της Aυγής, Μ. Παπαγρηγοράκης, μιλά για την «κόρη» του που έζησε πριν 7.000 χρόνια στο σπήλαιο της Θεόπετρας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τον αποκαλούμε συχνά «πατέρα» της Αυγής. Ο Μανώλης Παπαγρηγοράκης, επίκουρος καθηγητής Ορθοδοντικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι ο εμπνευστής και συντονιστής της επιστημονικής διαδικασίας ανάπλασης του προσώπου της.

Η 18χρονη Αυγή έζησε πριν από 7.000 χρόνια και οστά της βρέθηκαν στο σπήλαιο της Θεόπετρας στη Θεσσαλία. Γιατί δεν ακούμε πολλά για την αναπλασμένη Αυγή, που πρωτογνωρίσαμε το 2018; Να περιμένουμε κάποιο γεγονός στο άμεσο μέλλον που να την αφορά;

Όπως ανέφερε στο anaskafi.com : Βεβαίως, οσονούπω θα εμφανισθεί η Αυγή με τον δικό της μοναδικό τρόπο, που θα ανακοινωθεί σύντομα … Σε λίγες ημέρες, στις 19 Φεβρουαρίου 2023, θα γιορτάσουμε τα πέντε χρόνια από την πρώτη παρουσίαση της Αυγής στο Μουσείο Ακρόπολης.

«Πίσω από την Ιστορία είναι ο Άνθρωπος. Τα μεγάλα επιτεύγματα, οι σπουδαίες κατακτήσεις, τα βήματα προς το μέλλον σημαδεύτηκαν από ανθρώπινες σχέσεις που διαμόρφωσαν ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα». Αυτό τονίζει ο Μανόλης Παπαγρηγοράκης επικεφαλής ερευνητικής ομάδας  , καθηγητής ιατρικής πανεπιστημίου Αθηνών.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εγώ την θυμάμαι την Αυγή. Πρωτίστως, ήτο Ελληνίς, καταγόμενη (φυσικά) από τα Τρίκαλα και (ειδικά) από τον τέως Δήμο …Κοθωνίων, με πρωτεύουσα την Βιτσίστα. Παρεμπιπτόντως, από εκεί είχε καταγωγή και η πλειονότης των χωροφυλάκων της χώρας. Ίσως ήτο κατάλληλο το …μικρόκλιμα της περιοχής με τα πολλά …πουρνάρια, το οποίο σίγουρα επηρέαζε. Όλοι αυτοί, Αυγή, Κοθωναίοι κλπ, είχαν και έχουν έναν κρυφό πόθο και καημό: να καταλάβουνε την Πόλιν και να υψώσουν υπερήφανα την σημαία του …Βυζαντίου. Προσοχή, όχι την κίτρινη με τον μαύρο αετό, την άλλη με τα τέσσερα Βήτα περιμετρικά (που σημαίνει Β= Βυζάντιο). Τώρα, πως είχαν σημαία που έγραφε Βυζάντιο, ενώ έτσι ονομάστηκε μετά 100 έτη τουλάχιστον από την Άλωση, είναι ασήμαντη …λεπτομέρεια. Εάν έχετε αμφιβολίες, ρωτήστε τον (άκλιτο) πάτερ της ενορίας σας.
    Υπογραφή: ο επαγγελματίας …παραχαράκτης της Ιστορίας.
    Jim Riflevinegar.
    Υ.Γ. Εάν δεν γνωρίζαμε την μεγάλη κυρία Μαρία Ευθυμίου, θα φεύγαμε …γκαβάδια από αυτή τη ζωή. Κατάφερε με απλές, καθημερινές κουβέντες, να συνδέσει όλο το Ιστορικό επιστητό μας, για το οποίο πασχίσαμε και να απογειώσει τον τρόπο του σκέπτεσθαι. Κατά το παρελθόν αρκετοί επαγγελματίες σκοταδιστές (στον ελεύθερο τους χρόνο καθηγητές Ιστορίας) ίδρωσαν (άθελα τους;) για το αντίθετο. Αρκετοί από δαύτους, ήσαν Θεολόγοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης