Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο ηθοποιός Ροζέ Ανέν Reviewed by Momizat on . Ζαν-Λικ Γκοντάρ, Κλοντ Σαμπρόλ, Ζορζ Λοτνέρ και Εντουάρ Μολιναρό. Έπαιξε επίσης στο θέατρο, σε κλασικά έργα όπως ο "Οθέλλος" και ο "Ερρίκος Δ΄" ενώ τη δεκαετία Ζαν-Λικ Γκοντάρ, Κλοντ Σαμπρόλ, Ζορζ Λοτνέρ και Εντουάρ Μολιναρό. Έπαιξε επίσης στο θέατρο, σε κλασικά έργα όπως ο "Οθέλλος" και ο "Ερρίκος Δ΄" ενώ τη δεκαετία Rating: 0

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο ηθοποιός Ροζέ Ανέν

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο ηθοποιός Ροζέ Ανέν

Ζαν-Λικ Γκοντάρ, Κλοντ Σαμπρόλ, Ζορζ Λοτνέρ και Εντουάρ Μολιναρό.

Έπαιξε επίσης στο θέατρο, σε κλασικά έργα όπως ο “Οθέλλος” και ο “Ερρίκος Δ΄” ενώ τη δεκαετία του 1980 σκηνοθέτησε αρκετές δικές του ταινίες, μεταξύ των οποίων και το αντιρατσιστικό “Τρένο της κόλασης” που το εμπνεύστηκε από ένα πραγματικό γεγονός, όταν δυο λεγεωνάριοι εκπαραθύρωσαν έναν Βορειοαφρικανό από ένα τρένο TGV.

Από το πρώτο επεισόδιο του Ναβαρό, τον Οκτώβριο του 1989, μπήκε στα σπίτια χιλιάδων Γάλλων και οι τηλεθεατές παρακολουθούσαν με πάθος τις περιπέτειες του αδιάφθορου επιθεωρητή που προσπαθούσε να αποκαταστήσει την τάξη.

Την 1η Νοεμβρίου 2008, σε ηλικία 83 ετών, ο Ανέν ανακοίνωσε ότι βάζει τέλος στην καριέρα του “χωρίς πίκρα και χωρίς νοσταλγία”. “Υπάρχουν κάποιοι που λένε: δεν έκανα την καριέρα που ήθελα. Εγώ, λέω: έκανα μεγαλύτερη καριέρα απ’ ό,τι ήλπιζα και τώρα σταματάω. Έχω ένα μεγάλο σχέδιο: να ζήσω, να ταξιδέψω, να διαβάσω, να γράφω”.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή