Παραδίδεται στους οδηγούς ο Ε-65 σε τρεις μήνες Reviewed by Momizat on . Καλά νέα έβγαλε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη αναλυτών της κατασκευαστικής εταιρείας που υλοποιεί το μεγάλο και πολυαναμενόμενο οδικό έργο της Ιόνιας Οδού και του οδικ Καλά νέα έβγαλε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη αναλυτών της κατασκευαστικής εταιρείας που υλοποιεί το μεγάλο και πολυαναμενόμενο οδικό έργο της Ιόνιας Οδού και του οδικ Rating: 0

Παραδίδεται στους οδηγούς ο Ε-65 σε τρεις μήνες

Παραδίδεται στους οδηγούς ο Ε-65  σε τρεις μήνες

Καλά νέα έβγαλε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη αναλυτών της κατασκευαστικής εταιρείας που υλοποιεί το μεγάλο και πολυαναμενόμενο οδικό έργο της Ιόνιας Οδού και του οδικού άξονα της Κεντρικής Ελλάδας Ε-65. 

Συγκεκριμένα, μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2017 θα έχουν ολοκληρωθούν τα οδικά έργα Ε-65 και Ιόνια Οδός, που υλοποιεί η ΤΕΡΝΑ, όπως ανέφερε η διοίκηση του εισηγμένου ομίλου κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη αναλυτών. Το ανεκτέλεστο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που ανέρχεται σε 2,6 δισ. ευρώ, είναι δυνατόν να διατηρηθεί, κατά τα επόμενα χρόνια, σε υψηλά επίπεδα της τάξης του 2 δισ. ευρώ.

Κατά το πρώτο εξάμηνο, ο κατασκευαστικός τομέας απέφερε στην εισηγμένη λειτουργική κερδοφορία (ebitda) ύψους 75 εκατ. ευρώ, με τη θέση σε λειτουργία των οδικών αξόνων να εκτιμάται ότι θα αποφέρει σταθερά, σε μακροπρόθεσμη βάση, έσοδα.

Στον τομέα της ενέργειας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο conference call, παραμένει ο στόχος για την εγκατάσταση 1.000 MW μέχρι το τέλος της χρονιάς, γεγονός που θα ενισχύσει τη ρευστότητα για τους μετόχους της εισηγμένης.

Σύμφωνα, επίσης, με όσα αναφέρονται στην οικονομική έκθεση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η ρευστότητα από τον κλάδο των κατασκευών θα τροφοδοτήσει το επενδυτικό πλάνο, ενώ η δραστηριοποίηση στην εξόρυξη και κατεργασία μαγνησίτη εκτιμάται ότι θα μειώσει περαιτέρω το ρίσκο για τον όμιλο.

Σε επίπεδο μεγεθών, ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο εννεάμηνο παρουσίασε πωλήσεις 840 εκατ. ευρώ (+20,6%), λειτουργική κερδοφορία (ebitda) 166,1 εκατ. ευρώ (+44,5%), ενώ τα χρηματικά διαθέσιμα ανέρχονται σε 590,6 εκατ. ευρώ.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή