Παραστάσεις Καραγκιόζη από το Δημοτικό Θέατρο Σκιών Reviewed by Momizat on . Το Δημοτικό Θέατρο Σκιών του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων με εμψυχωτή τον Νίκο Τζίκα, στα πλαίσια των θ Το Δημοτικό Θέατρο Σκιών του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων με εμψυχωτή τον Νίκο Τζίκα, στα πλαίσια των θ Rating: 0

Παραστάσεις Καραγκιόζη από το Δημοτικό Θέατρο Σκιών

Παραστάσεις  Καραγκιόζη  από το Δημοτικό Θέατρο Σκιών

Το Δημοτικό Θέατρο Σκιών του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων με εμψυχωτή τον Νίκο Τζίκα, στα πλαίσια των θερινών εκδηλώσεων πολιτισμού του τμήματος, θα δώσει παράσταση Καραγκιόζη, την Τρίτη 9/9, 8.30 μ.μ. στους Σπαθάδες σε συνεργασία με την τοπική δημοτική κοινότητα, και την Τετάρτη 10/9, 8.30 μ.μ. στην Πλατεία Παλαιού Δεσποτικού Τρικάλων.

Η είσοδος είναι  ελεύθερη για το κοινό. 

Στις παραστάσεις του Δημοτικού Θεάτρου Σκιών ο εμψυχωτής κ. Νίκος Τζίκας παρουσιάζει γνωστά και αγαπημένα έργα Καραγκιόζη με ευρηματικούς διαλόγους και μουσική επένδυση που όχι μόνο διασκεδάζουν αλλά και διδάσκουν.

Ο Καραγκιόζης αποτελεί το πρότυπο του αντιήρωα, του περιθωριακού, αλλά και του ελευθέρου, περίεργου, ανήσυχου πνεύματος, που δεν συμβιβάζεται με καμία εξουσία και με κανέναν κοινωνικό ρόλο. Πάνω στην καμπούρα του κουβαλά τον κόσμο όλο, αφού, θέλοντας και μη, βρίσκεται πάντα στο κέντρο των εξελίξεων. Είναι καλόκαρδος, αλλά, μην αντέχοντας την ανοησία, δεν συγκρατεί τον εαυτό του και ξυλοφορτώνει όσους του μπαίνουν στο ρουθούνι. Γενναίος, παρόλο που φοβάται το ξύλο, αλλά και θρασύς, προκειμένου να καταφέρει να επιβιώσει. Έξυπνος και διπλωμάτης, μερικές φορές στα όρια της πανουργίας. Παρορμητικός, γλιτώνει πάντα την τελευταία στιγμή χάρη στην ευελιξία του ή στη θεία πρόνοια. Καίτοι ξελιγωμένος από την πείνα, αρνείται να προσκυνήσει και να βολευτεί. Με τον τρόπο του, ειρωνεύεται τους πάντες και τα πάντα και καταδεικνύει καθετί σάπιο και σκάρτο. Είναι το «μεγάλο μαύρο μάτι» που εστιάζει στο κωμικό, στο γελοίο και σατιρίζει την «κοινή λογική».

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή