Περιήγηση στα μνημεία της πόλης των Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων στο πλαίσιο του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», διοργανώνει στις 7 και 8 Ιουνί Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων στο πλαίσιο του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», διοργανώνει στις 7 και 8 Ιουνί Rating: 0

Περιήγηση στα μνημεία της πόλης των Τρικάλων

Περιήγηση στα μνημεία της πόλης των Τρικάλων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων στο πλαίσιο του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», διοργανώνει στις 7 και 8 Ιουνίου 2018 τις ακόλουθες δράσεις:
Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 (διάρκεια εκδήλωσης 9:00 – 14:00)
«Αρχαιολογικός περίπατος στα Τρίκαλα: γνωρίζω την πόλη μου και τα μνημεία της», σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.
Περίπατος – διαδρομή στα αρχαία, βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία της πόλης με σημείο έναρξης το βυζαντινό κάστρο, ξενάγηση στην αρχαία Τρίκκη και περιήγηση στα οθωμανικά μνημεία της πόλης με κατάληξη το Κουρσούμ Τζαμί.
Σημείο συνάντησης: Είσοδος του βυζαντινού Κάστρου Τρικάλων.

                         
Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 (διάρκεια εκδήλωσης 9:00 – 14:00)
«Μια μέρα στο χαμάμ» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.
Τα παιδιά θα ξεναγηθούν στο οθωμανικό λουτρό του συγκροτήματος Οσμάν Σαχ στο χώρο των παλιών φυλακών Τρικάλων, στη συνέχεια θα συμπληρώσουν μαζί με τους αρχαιολόγους το εκπαιδευτικό έντυπο και τέλος θα παραλάβουν εκπαιδευτικό παιχνίδι.
Σημείο συνάντησης: Είσοδος οθωμανικού λουτρού στις παλιές φυλακές Τρικάλων.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό 2431076647. Πληροφορίες: Μαρία Θεοφάνους, Φωτεινή Μαντζάνα

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή